Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-10-17

Labai skanus rudeninis desertas, kuriame pirma nata groja karamelizuoti obuoliai.

                                                                                

 Šis ruduo kitoks. Magiškas. Įkvepiantis. Kerintis. Toks, kai vietoje įprasto jaukaus šilto pledo ir didžiausio arbatos puodelio namuose, juo norisi džiaugtis gamtoje. Kaime. Bėgiojant tarp ką tik nukritusių lapų ir klausant jų čežėjimo, sugeriant į save tą nuostabią ramybę ir nepaprastas gamtos spalvas, stebint rudeninį dangų nukritus į didžiausią lapų krūvą ar surengiant jaukią iškylą tiesiai ant vis dar spalį žaliuojančios žolės. Ir ne bet kokią iškylą, o su karamelizuotų obuolių desertu, kuriame dar karaliauja jogurtas ir sausainiai.

 

 


INGREDIENTAI:


•Keli didesni obuoliai;
•Gabalėlis sviesto;
•Keli valg. š. cukraus (jei obuoliai rūgštūs – reikės daugiau);
•Indelis natūralaus jogurto;
•Pakelis mėgstamų paprastų sausainių.

 

 


KAIP GAMINTI:


1.Obuolius nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Juos suberkite į įkaitintą keptuvę kartu su sviestu ir cukrumi. Kartas nuo karto pamaišydami karamelizuokite juos, kol obuoliai lengvai suminkštės ir susikaramelizuos.
2.Į indelius sluoksniuokite – jogurtą, trupintus sausainius, karamelizuotus obuolius, vėl jogurtą, sausainius ir vėl obuolius.
3.Desertą palaikykite valandą kitą šaldytuve ir patiekite.

 

 

 

Nuotraukos: Karolina iš Kitokia akimirka

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK