Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-11-17

Labai skanūs, labai moliūginiai ir puikiai tinkantys visai šeimai.

                                                                          

 Dievinu rytus, kurie prasideda ilgesniu pasivartymu lovoje, šlepečių šlepsėjimu ir netylančiu indų bei šaukštu skambesiu visiems susirinkus virtuvėje. Dievinu rytus, kurie netikėtai pakvimpa moliūginiais vafliais, taip labai kvepiančiais rudeniu ir jaukiomis akimirkomis, cinamonu ir muskatais, vafliais, kuriuos kaskart gali gardinti vis kitais pagardais – užliejant klevų sirupu ar iš močiutės gautu dar šviežiu medumi, su šaukštų ledų, riešutų sviestu ar šokoladiniu kremu, su mėgstamomis sezoninėmis uogomis ir vaisiais ar tiesiog su visu kalnu ką tik suplaktos grietinėlės.

 


INGREDIENTAI:


•1 puodelis moliūgų tyrės (gaminau pati, tiesiog nulupau moliūgą, supjausčiau didesniais gabalais, sudėjau į kepimo indą ir kepiau orkaitėje, kol suminkštėjo).
•2 puodeliai miltų;
•½ puodelio pieno;
•Didesnis gabalėlis lydyto sviesto;
•2 – 3 kiaušiniai;
•1 arb. š. kepimo miltelių;
•Geras žiupsnis cinamono;
•Geras žiupsnis imbiero miltelių;
•Geras žiupsnis  muskato riešuto;
•Keli valg. š. rudojo ar paprasto cukraus.


KAIP GAMINTI:


1.Dubenyje gerai išplakite kiaušinius.
2.Į dubenį supilkite moliūgų tyrę, pieną, lydytą sviestą, suberkite prieskonius, kepimo miltelius, cukrų. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi būti tirštesnė.
3.Kepkite norimo dydžio vaflius gerai įkaitintoje vaflinėje.
4.Vaflius patiekite su mėgstamais pagardais.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK