Kokia gi vasara be ledų! Jogurtinių, maistingų, labai skanių ir namuose gamintų. Tokių, kuriems pakanka vos 5 ingredientų ir lygiai tiek pat minučių, kad ledai jau būtų paruošti keliauti į šaldiklį. Tai paprastas ledų variantas, bet labai pamėgtas mano trimetės, kuri karštomis vasaros dienomis tikrai ne kartą ir ne du skuba patikrinti šaldiklio – taip, vasarą ledai mūsų namuose tikrai karaliauja!
INGREDIENTAI:
• 1 puodelis natūralaus jogurto;
• ½ puodelio pieno;
• 1 - 2 arb. š. skysto medaus ar klevų sirupo;
• Sauja šviežių / šaldytų mėgstamų uogų (naudojau avietes ir mėlynes);
• ½ puodelio avižinių dribsnių (puikiai tinka ir traški granola).
KAIP GAMINTI:
1.Jogurtą, pieną ir medų ar klevų sirupą sumaišykite iki vientisos masės.
2.Į ledų formeles berkite uogas, pilkite pieno ir jogurto masę bei ant viršaus užberkite avižinių dribsnių.
3.Į pagamintus ledus įsmeikite medinius ar plastamsinius kotelius.
4.Pagamintis ledus palikite šaldiklyje 2 – 3 val., kol sustings.