Makaronų patiekalai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-02-03

Kai taip labai pradedi laukti pavasario ir norisi lengvos, sočios, skanios vakarienės.

                                                                                     

 Mėgstu vasarį. Nors šaltukas dar tikrai ne kartą pasispardys ir privers iš spintos išsitraukti ryškiai raudoną šaliką ir kumštines pirštines, bet tai paskutinis oficialus žiemos mėnuo. Mėnuo, kai šalia saldžios aviečių arbatos puodelio vis dažniau gali pagauti tyliai atskridusią pūkuotą mintį apie pirmuosius pavasariškus saulės spindulius. Ir taip gera, taip gera žinoti, kad jau tuoj, vos už kelių savaičių, vienas kitas jų tyliai nutūps ant Tavo strazdanoto skruosto. Tai mėnuo, kai ant plačiausios namų palangės pradeda rikiuotis vis daugiau nedidukų vazonėlių su naujais daigais. Ar bent jau tikiesi, kad iš jų jie išaugs. Ir kai vietoje sočių, jaukiai šildančių troškinių, norisi lengvos vakarienės. Taip, koketiškam vasariui tinka makaronai su gražgarstėmis, kietuoju sūriu, avokadu ir sauja didelių juodųjų alyvuogių. Skanaujant juos gali svajoti apie trapias pavasario dienas, nedrąsius saulės bučinius ir ilgesnius pasivaikščiojimus gamtoje. Trumpam pamiršti sniegą, vakarykštį pasirodymą miesto centre netyčia paslydus ant ledinio takelio ir vilnones kojines.

 


INGREDIENTAI:


•    250 – 300 g mėgstamų makaronų;
•    Sauja juodųjų alyvuogių;
•    30 g kietojo sūrio;
•    Sauja gražgarsčių;
•    1 avokadas;
•    Šlakelis alyvuogių aliejus;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
•    Žiupsnelis džiovintų raudonėlių/bazilikų;
•    Šlakelis citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Makaronus išvirkite. Juos pagardinkite alyvuogių aliejumi.
2.Avokadą supjaustykite nedidukais gabaliukais, pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus, druska ir juodaisiais pipirais.
3.Makaronus sudėkite į lėkštes, dėkite gražgarstes, paruoštą avokadą bei alyvuoges. Patarkuokite kietojo sūrio.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK