Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-09-06

Jauki, skani ir labai lengvai paruošiama vieno indo vakarienė arba pietūs - patiks visai šeimai.

                                                           

 Dievinu vieno indo patiekalus – jie paprasti, bet kartu labai skanūs, dažnai jaukūs ir šildantys, be kalno neplautų indų ir ilgo laiko virtuvėje – tai patiekalai, kurie puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienėms. Blauzdelės su garstyčiomis, bulvėmis ir obuoliais yra kaip tik tokios – jos ypatingai lengvai paruošiamos, nostalgiškos, kvepiančios rudeniu ir jaukiais vakarais bei akimirksniu suburiančios visą šeimą – išbandyti jas tikrai verta.


 Šią savaitę LIDL prasidėjusi „Alpenfest“ savaitė įkvėpė šiam nostalgiškam vieno indo patiekalui suteikti kiek neįprasto alpių skonio pasirenkant saldžiąsias garstyčias, prieskonius vištienai bei šaltai rūkytą Švarcvaldo kumpį. Asortimente taip pat galima rasti Limburger minkštąjį sūrį, trupininį pyragą, bulvių kroketus, Zacherio šokoladinį tortą bei kitus austriškus skanumynus.

 

 

 


INGREDIENTAI:


•900 g vištienos blauzdelių;
•Keli arb. š. „Alpenfest“ saldžiosiųjų garstyčių;
•Žiupsnis „Alpenfest“ prieskonių vištienai;
•100 g „Alpenfest“ šaltai rūkyto Švarcvaldo kumpio;
•Žiupsnis druskos;
•Kelios nedidelės bulvės;
•2 – 3 obuoliai;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus.

 

 


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos blauzdeles išmarinuojame su saldžiosiomis garstyčiomis ir prieskoniais vištienai. Galima palikti pasimarinuoti valandai kitai, pernakt arba tiesiog galima kepti iškart. Paruoštą vištieną apsukame kumpio juostelėmis.
2.Bulves švariai nuplauname ir supjaustome riekutėmis, obuolius – skiltelėmis.
3.Paruoštas bulves dedame į kepimo indą, apšlakstome jas alyvuogių aliejumi ir druska. Taip pat sudedame obuolių skilteles bei blauzdeles.
4.Viską pagardiname alyvuogių aliejumi, dar šaukšteliu kitu garstyčių ir dedame kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 35 – 45 minutes.

 

 

Reklama | LIDL

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK