Vieno indo patiekalas arba penktadienio vakarienė atrodo būtent taip - jokio indų plovimo, vos kelios minutės gaminant ir kiek daugiau laiko kepant orkaitėje, skanu, paprasta ir tinka visai šeimai! Tai viename inde kepti maltinukai su bulvėmis bei pomidorais, gardinti grietinėle bei sauja sūrio - skamba puikiai, tiesa? Taip ir yra! Kaskart gaminant lengva improvizuoti - bulves ir pomidorus keičiant pievagrybiais, cukinijmis ar baklažanais, papildant paprikomis, šoninės juostelėmis ar derinant viską kartu. Pažadame, nuobodu tikrai nebus, bet skanu net labai!
INGREDIENTAI:
•500 g mėgstamos maltos mėsos;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•1 nedidelis svogūnas;
•Kelios bulvės;
•Keli pomidorai;
•200 neriebios grietinėlės;
•Šiek tiek tarkuoto sūrio.
KAIP GAMINTI:
1.Paruošiame maltą mėsą - pagardiname ją prieskoniais bei smulkiai pjaustytais svogūnais.
2.Kepimo indą ištepame riebalais ir sluoksniuojame - maltos mėsos kotletukus, bulvių bei pomidorų griežinėlius.
3.Pilame grietinėlę, apibarstome tarkuotu sūriu ir dedame į 200 laipsnių orkaitę geroms 30 - 40 minučių.