Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-03-07
Pūrus ir minkštas bulvių plokštainis su šonine ir spirgučių padažu - skanesnio nebūna.
Jaukiai vakarienei nostalgiškas bulvių plokštainis su šonine – tai bene pats pirmas patiekalas mūsų namuose kaskart, kai grįžtame iš kelionių – minkštutėlis ir be galo gardus! Taip kepamas bulvių plokštainis mūsų šeimoje keliauja iš kartos į kartą – taip kepdavo mano močiutės mama, taip kepė mano močiutė, taip vis dar kepa mano mama ir aš – keli neįmantrūs ingredientai, gudrybė nenaudoti kiaušinių ir nuplikyti bulvių tarkius karštu pienu, likęs laikas orkaitėje ir viskas, bulvių plokštainis keliauja ant vakarienės stalo. Būtinai su grietine, spirgučiais ir stikline kefyro. Galėčiau kepti jį kasdien ir nepabostų!
INGREDIENTAI:
• 1 kg bulvių;
• 1 puodelis pieno;
• Žiupsnis druskos;
• 2 svogūnai;
• 400 g karštai rūkytos šoninės;
• Keli valg. š. grietinės
KAIP GAMINTI:
1.Bulves nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Tarkius supilame į kepimo indą.
2.Apkepame smulkintus svogūnus ir šoninės gabalėlius – dalį jų dedame į bulvių tarkius, dalį paliekame jau iškepus kugeliui.
3.Į bulvių tarkus pilame karštą pieną, suberiame keptus svogūnųs bei šoninę, pagardiname druska ir išmaišome.
4.Paruoštus tarkius kepame 190 – 200 laipsnių orkaitėje apie 40 - 60 minučių. Baigiant kepti bulvių plokštainiui, padidiname temperatūrą, kad bulvių plokštainio viršus labiau apskrustų.
5.Iškepusį kugelį patiekiame su šoninės spirgučiais bei grietine.