Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-05-10
Paprastai nepaprastas reikalas, kai norisi jaukių, sočių ir lengvai pagaminamų pietų.


Savaitgalį gaminame plovą? Bus nepaprastai skanu! Šis ypatingai lengvai bei paprastai pagaminamas plovas tikrai nepaliks abejingų – sotus, maistingas, su lengvu česnako poskoniu, gausus daržovių bei skirtingų skonių ir toks, kurį gaminti galėčiau kasdien – niekaip nepabosta. Gardžiausia vieno indo vakarienė, ne kitaip!
INGREDIENTAI:
• 1 kg kiaulienos sprandinės;
• Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
• Kelios skiltelės česnako;
• Ryšulėlis mėgstamų šviežių prieskoninių žolelių;
• 2 svogūnai;
• 3 – 4 didesnės morkos;
• 2 raudonos saldžiosios paprikos;
• 250 g konservuotų avinžirnių;
• 500 g ilgagrūdžių ryžių;
• 1 – 2 arb. š. mėgstamų mėsos prieskonių;
• 1 – 2 stiklinės sultinio;
• Kelios aitriosios paprikos
KAIP GAMINTI:
1.Į įkaitintą indą pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudedame kelias česnako skilteles bei kelias prieskonines žoleles. Kelias minutes leidžiame viskam apkepti.
2.Į paruoštą aromatingą aliejų dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą ir gerai apkepame. Išimame ją iš kepimo indo.
3.Į tą patį indą, kuriame kepė mėsa, beriame smulkintus svogūnus ir juos kelias minutes lengvai apkepame. Beriame gabalėliais pjaustytas morkas bei paprikas. Suberiame prieskonius ir viską vis pamaišant lengvai apkepame.
4.Į apkepusias daržoves sudedame iškepusius mėsos gabalėlius, beriame avižirnius ir išmaišome.
5.Tuomet suberiame nuplautus ir pamirkytus ryžius gražiai padengdami kepimo inde.
6.Įdedame kelias česnako skilteles su nupjauta apačia bei kelias aitriąsias paprikas. Užpilame vieną dvi stiklines sultinio ir dar stiklinę ar dvi vandens. Gaminant plovą svarbu imti vienai daliai ryžių dvi dalis vandens arba sultinio.
7.Paliekame viską troškintis ant vidutinės kaitros apie 20 minučių, kol skystis susigers ir tada, išjungus kaitrą bei puodą uždengus dangčiu, paliekame viską stovėti dar 10 – 15 minučių.