Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-05-27

Viduje sultingos, išorėje lengvai traškios blauzdelės - nepaprastai skanu ir tikrai greita pagaminti. 

                                                                     

 Vakarienei – lipnios vieno indo vištienos blauzdelės su lengvu saldžiarūgščiu poskoniu bei barbekiu glazūra  – itin lengvai pagaminamos, sultingos bei nepaprastai gardžios. Šios blauzdelės tobulos greitai vakarienei, penktadienio vakarui, draugų susibūrimui ir net grilio vakarėliui - taip paruoštas jas galima kepti tiek orkaitėje, tiek kepsninėje lauke! Ir jokio marinato – kelios minutės virtuvėje ir blauzdelės jau paruoštos.  
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
1 kg vištienos blauzdelių; 
Keli valg. š. skysto medaus;
Šiek tiek sojos padažo;
Keli arb. š. garstyčių;
Keli valg. š. klasikinio barbekiu padažo;
Žiupsnis sezamo sėklų;
Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Į kepimo indą sudedame vištienos blauzdeles, pilame medų, sojos padažą bei dedame garstyčias. Viską gerai išmaišome ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol lengvai apskrus. 
2.Kol blauzdelės kepa, sumaišome klasikinį barbekiu padažą su šiek tiek sojos padažo. 
3.Kai blauzdelės bus lengvai apkepusios, ištraukiame jas iš orkaitės, aptepame paruošta barbekiu glazūra ir dedame į orkaitę dar kelioms minutėms. 
4.Iškepusias blauzdeles pagardiname sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK