Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-05-27
Viduje sultingos, išorėje lengvai traškios blauzdelės - nepaprastai skanu ir tikrai greita pagaminti.


Vakarienei – lipnios vieno indo vištienos blauzdelės su lengvu saldžiarūgščiu poskoniu bei barbekiu glazūra – itin lengvai pagaminamos, sultingos bei nepaprastai gardžios. Šios blauzdelės tobulos greitai vakarienei, penktadienio vakarui, draugų susibūrimui ir net grilio vakarėliui - taip paruoštas jas galima kepti tiek orkaitėje, tiek kepsninėje lauke! Ir jokio marinato – kelios minutės virtuvėje ir blauzdelės jau paruoštos.
INGREDIENTAI:
• 1 kg vištienos blauzdelių;
• Keli valg. š. skysto medaus;
• Šiek tiek sojos padažo;
• Keli arb. š. garstyčių;
• Keli valg. š. klasikinio barbekiu padažo;
• Žiupsnis sezamo sėklų;
• Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų
KAIP GAMINTI:
1.Į kepimo indą sudedame vištienos blauzdeles, pilame medų, sojos padažą bei dedame garstyčias. Viską gerai išmaišome ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol lengvai apskrus.
2.Kol blauzdelės kepa, sumaišome klasikinį barbekiu padažą su šiek tiek sojos padažo.
3.Kai blauzdelės bus lengvai apkepusios, ištraukiame jas iš orkaitės, aptepame paruošta barbekiu glazūra ir dedame į orkaitę dar kelioms minutėms.
4.Iškepusias blauzdeles pagardiname sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.