Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-12-28

Gardiems pusryčiams puikiai tinka lengvai paruošiami grikiai su burokėliais (skanu ir vakarienei)! :)

                                                                         

    Grikiai pusryčiams, grikiai po valgaus savaitgalio, grikiai lengvai vakarienei... Pas mane jie taip dažnai svečiuojasi, bet.... vis kitaip :) Kartais priima į draugiją špinatus, kartais vyšninius pomidoriukus, kartais įvairiausių sūrių gabalėlius, o retkarčiais ir burokėlius. Šį derinį atradau ne taip ir seniai, tačiau pasirodo, kad grikių ir burokėlių duetas puikiai tinka ir gražiai susibičiuliauja tarpusavyje lėkštėje :)

 


INGREDIENTAI:


•    Grikiai;
•    Nedidelis virtas burokėlis;
•    Nedidelis svogūnas;
•    Kelios riekelės varškės sūrio (nebūtina);
•    Keli griežinėliai kumpelio arba šoninės;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Kelios šakelės petražolių ar kitų žalumynų.


KAIP GAMINTI:


1.Išvirkite grikius.
2.Keptuvėje su trupučiu sviesto apkepkite smulkintą svogūną.
3.Kartu su svogūnu apkepkite ir gabaliukais pjaustytą kumpelį arba šoninę.
4.Į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą burokėlį bei grikius.
5.Patrupinkite varškės sūrio. Žinoma, jei jo nėra šaldytuve, jis nėra būtinas, bet man tiko, nes davė tokį vietomis ryškesnį skonį :)
6.Viską lengvai apkepkite, pagardinkite druska ir apibarstykite žolelėmis.
Skanaus!

 

 

                    

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK