Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-26

Blynai. Kokia gi šventė be jų! Tokių mažuliukų skanių, su žemės riešutų sviestu.

                                                                                         

 Blynai. Mažiems ir dideliems, smaližiams ir nelabai. Vėlyviems šiek tiek tingiems pusryčiams ar balionais pasipuošusioje gimtadienio šventėje. Tik šiek tiek kitokie, labiau šventiški, tokie visai nedidukai, mažyčiai ir su nepaprastai gardžiu riešutų sviestu. Juos skanauti taip smagu! Net mažoji beždžionėlė Maja niekaip negali jiems atsispirti. Tik pamačiusi, kad mama traukia iš spintelių miltus bei žemės riešutų indelį, puola ieškoti didžiausių puodelių ir virti saldžią saldžią kakavą. Žino, kad geriausias draugas Rudnosiukas tikrai nepraleis progos kartu pasmaližiauti. Graži ta vaikiška draugystė. Tikra. Smagi. Puošta rožiniais akiniais ir blynų puotomis.

 


INGREDIENTAI:


•    1 kiaušinis;
•    Keli šaukštai miltų;
•    Šiek tiek daugiau nei pusės stiklinės pieno;
•    Žiupsnelis druskos;
•    ½ a. š. kepimo miltelių;
•    Keli šaukštai žemės riešutų sviesto;
•    Aliejaus kepimui.


KAIP GAMINTI:


1.Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir maišykite tešlą blynams. Ji neturi būti tiršta. Paruoštą tešlą pagardinkite druska ir įpilkite šlakelį aliejaus.
2.Įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kepkite nedidukus apvalius blynukus.
3.Ant kiekvieno iškepto blynuko užtepkite žemės riešutų sviesto ir formuokite nedidukus blynų bokštelius, kuriuos sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Bokštelius galima pagardinti cukraus pudra ar šokolado drožlėmis.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK