Mamų pasaulis

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-11-09

Patarimai, kaip teisingai aprengti vaiką, kad net ir šalčiausią dieną jam būtų šilta bei patogu judėti.

 

 Vos tik prasideda šaltasis sezonas, daugelis tėvų susirūpina, kaip aprengti vaiką, kad jam būtų ne tik šilta, bet ir patogu. Renkantis rudens / žiemos aprangą vaikams, reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į tinkamai parinktas bei kokybiškas medžiagas, tačiau ir į sumanų drabužių sluoksniavimą bei spalvas. Tinkamai parinktos medžiagos užtikrina patogumą bei šilumą, sluoksniai - kelis skirtingus aprangos derinius, o pasirinktos spalvos leidžia daugiau pažaisti su stiliumi. Tad apie viską išsamiau!

 

 

 


  Pirmiausia, labai svarbu, kad dėvimų drabužių kiekis nevaržytų vaiko judesių, tad reikėtų drabužius sluoksniuoti taip, kad vaikas galėtų laisvai judėti net ir šalčiausiu oru. Pati svarbiausia sluoksniavimo taisyklė yra rengti drabužius nuo ploniausio iki storiausio – pirmiausia, aprengiamas pats ploniausias apatinis sluoksnis ir vis keliaujame prie storesnių drabužių. Toks drabužių sluoksniavimas padeda reguliuoti temperatūrą – jeigu vaikui lauke pasidaro per šilta, galima nuvilkti storiausią drabužį arba atvirkščiai. Tai yra tikrai patogu, nes vaikai daug laiko praleidžia lauke, tad dažnai būna, kad jiems pasidaro per šilta arba per šalta. O dabar trumpai apie pačius sluoksnius:

 


•Pirmasis sluoksnis. Tai pats pirmasis sluoksnis, kuris būna prigludęs prie kūno, tad renkantis drabužius, svarbu atkreipti dėmesį, kad jie būtų malonūs ir patogūs vaikui. Pirmajam sluoksniui puikiai tinka merino vilnos drabužiai. Ši vilna yra net 7 kartus plonesnė už kitų veislių avių vilną, tad yra labai patogi  bei puikiai šildo.
•Antrasis sluoksnis. Šis sluoksnis sulaiko šilumą, tad tinka marškinėliai ilgomis rankovėmis, džemperiai, megztiniai, patogios sportinės kelnės arba geriausia, jei tai būtų fliso medžiagos drabužiai.
•Trečiasis sluoksnis. Šis sluoksnis turėtų būti atsparus drėgmei, lietui bei vėjui, tad labai patogu rinktis sniego drabužius – vientisus arba dviejų dalių kombinezonus. Patiems mažiausiems patogiausia yra vientisas kombinezonas, didesniems ir aktyviai laiką leidžiantiems vaikams patogiau dviejų dalių kombinezonai, kadangi jie patys savarankiškai prireikus gali nusivilkti striukę bei kelnes.

 


  Ir nors pagrindiniai sluoksniai yra trys, tačiau labai svarbu atkreipti dėmesį į oro temperatūrą lauke – labai dažnai pakanka vos dviejų sluoksnių, kad vaikas tikrai nesušaltų, bet jaustųsi patogiai ir laisvai. Jei pačiam pirmajam sluoksniui yra pasirenkami merino vilnos drabužiai, labai didelė tikimybė, kad antrojo sluoksnio gali nebeprireikti. Sluoksniuojant drabužius nemažiau svarbu pasirinkti ir tinkamas drabužių medžiagas, kurios užtikrintų šilumą ir su mažiau sluoksnių. Taip pat reikėtų pamiršti, kad kuo drabužiai storesni – tuo jie šiltesni. Šiuolaikiniai lauko drabužiai yra kuriami taip, kad būtų ne tik šilti, apsaugotų nuo vėjo bei lietaus, tačiau ir būtų pritaikyti aktyviam judėjimui.
   REIMA firmos drabužiai puikiai tinka žiemos aprangos sluoksniavimui - jie tikrai kokybiški, funcionalūs, lengvai prižiūrimis, stilingi bei patogūs. Taip pat yra gausus skirtingų modelių pasirinkimas, tad lengva įtikti net išrankiausiam vaikui. REIMA gausų pasirinkimą galima atrasti Open24.lt parduotuvėje.

 

 

APATINIAI DRABUŽIAI. Vaikams labai svarbu judėjimo laisvė, tad tinkamai parinti apatiniai drabužiai jiems leidžia ne tik puikiai jaustis, tačiau ir laisvai judėti net šalčiausiomis dienomis. Vienas iš geriausių sprendimų yra merino vilnos apatiniai drabužiai, kurie yra tikrai šilti, ypatingai ploni, patogūs bei kokybiški. REIMA tikrai turi gausų asortimentą tokio tipo drabužių, tad mūsų šių metų pasirinkimas yra REIMA Taitoa dviejų dalių vaikiškas komplektas su bambuko minkštumu viduje bei merino vilnos šiluma išorėje. Šio modelio drabužiai yra ne tik stilingi, spalvingi, bet ir tikrai kokybiški – merino vilna yra idealus pasirinkimas kūno temperatūros kontrolei, taip pat vilnos ir bambuko viskozės mišinys suteikia minkštumo ir šilumos pojūtį bei itin gerai sugeria drėgmę. Tokie apatiniai drabužiai yra ypatingai patogūs šalčiausiomis žiemos dienomis, nes nereikia vaiko prirengti daugybę sluoksnių, kad jis nesušaltų. Ir dar! Juos labai lengva sluoksniuoti – kiek mažiau vėsiomis dienomis vaikas drąsiai gali keliauti į lauką vien tik su apatiniais drabužiais ir striuke, vėsesnėmis dienomis – su apatiniais drabužiais, kelnėmis bei striuke. Tai tikrai labai praktiškas ir patogus pasirinkimas.

 

 


ŽIEMINĖS KELNĖS. Kokybiškos žieminės kelnės yra vienas iš svarbiausių vaikų žiemos aprangos sluoksnių – labai svarbu, kad jos būtų atsparios drėgmėi, lengvos, nevaržančios judesių bei patogios. REIMA Loikka modelio kelnės atitinka visus lūkesčius – jos yra pagamintos iš neperpučiamos bei trinčiai ir drėgmei atsparios medžiagos, su sandariomis siūlėmis, taip pat tikrai lengvai valomos, patogios tiek užsimauti, tiek nusimauti pačiam vaikui. Kelnių petnešos yra reguliuojamos bei nusegamos, tad kelnės auga kartu su vaiku. Taip pat kelnėse yra specialus įdėklas, kuris apsaugo vaiko kojas nuo sniego patekimo į vidų, o kojų plotis reguliuojasi lipdukais – tai yra labai patogios kelnių savybės, kurios užtikrina, kad vaikas iš lauko grįš tikrai sausas.

 


ŽIEMINĖ STRIUKĖ. Renkantis žieminę striukę labai svarbu atkreipti dėmesį, kad ji būtų ne tik tikrai šilta, neperpučiama, lengvai valoma, tačiau ir patogi vaikui. Kokybiškos žieminės striukės pasirinkimas užtikrina, kad vaikas net ir šalčiausiomis žiemos dienomis tikrai nesušals, galės laisvai judėti ir puikiai atrodyti. REIMA asortimente yra itin gausus pasirinkimas kokybiškų striukių vaikams, kurias drąsiai galima nešioti ne vieną sezoną. Šiai žiemai mes pasirinkome REIMA Kiela modeliuką, kuris iškart papirko savo itin stilinga išvaizda ir puikiomis savybėmis. Šios striukės audinys audinys yra atsparus purvui ir fluoro neturinčiam vandeniui, tad tikrai lengvai valosi bei puikiai apsaugo vaiką drėgnomis vėsiomis dienomis. Taip pat striukė yra pagaminta iš kvėpuojančios ir tamprios medžiagos, tad vaikas kieme drąsiai gali dūkti, nebijodamas suprakaituoti. Šio modelio striukėje yra kišenės, taip pat šviesą atspindinčios detalės, nusegamas gobtuvas su kailiu, reguliuojamas juosmuo ir rankovių galai. Ši žieminė striukė yra labai stilinga ir lengvai derinama, tad ji tikrai puikiai dera tiek su sportine, tiek su kasdienine, tiek su išeigine apranga.

 


BATAI. Šiai žiemai pasirinkome REIMA Vimpeli batus. Kodėl? Nes jie ne tik stilingi, bet ir labai patogūs mažai kojytei – lengvi ir lengvai apsiaunami, su šiltu vilnos bei tekstilės pamušalu, nepralaidūs vandeniui bei tikrai šilti. Ir dar! Jie turi šviesą atspindinčias detales, tad su jais vaikščioti tamsiu paros metu tikrai saugu. Šiuos batus labai lengva derinti prie skirtingos aprangos.

 


KEPURĖ. Dar vienas vaikų žiemos aprangos sluoksnių yra kepurė – renkantis ją, svarbu atsižvelgti į vaiko amžių – mažesniems vaikams patogesnės kepurės su raištukais, didesniems vaikams raištukų dažniausiai jau neprireikia. Taip pat labai svarbu, kad pasirinka kepurė būtų šilta be patogi. REIMA Pohjola modelio kepurė puikiai tinka aktyviam laikui lauke vėsiuoju laikotarpiu – tai yra megzta vilnos kepurė, kuri puikiai reguliuoja šilumą, tad vaikas su tokia kepure tikrai neperkais ir nesušals. Taip pat pats kepurės modelis yra stilingas, lengvai derinamas, su žaismingu bumbulu bei megztais ornamentais.

 


  Tinkamai parinkti aprangos sluoksniai leidžia vaikui laisvai judėti net ir šalčiausiomis žiemos dienomis, tad tikrai pakanka vos kelių kokybiškų pasirinkimų, kad vaikas jaustųsi patogiai bei šiltai. REIMA yra pasaulyje lyderiaujantis prekės ženklas, siūlantis funkcionalius vaikiškus drabužius, kurie yra ne tik kokybiški, stilingi, bet ir labai apgalvoti. Renkantis tokio tipo drabužius iš REIMA asortimento tikrai  užtikrinsite savo vaikui patogumą aktyviai leidžiant dienas lauke bet kokiu oru – jie neperšampami, vėjui atsparūs, itin lengvi drabužiai, kuriuos lengva prižiūrėti bei malonu dėvėti.

 

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su OPEN24.LT | reklama

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

 

 

 

 

Naujausi straipsniai