Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-06-03

Patiekalas puikuolis, kai norisi kažko labai bulviško, sotaus, bet ne per daug sunkaus.

                                                                                    

  Dar tik pirmosios vasaros dienos, o aš jau nekantrauju grįžti iš močiutės kaimo su maišeliu šviežių bulvių. Tokių nedidukių, su plona luobele, dar kvepiančių žeme ir gamta. Tokių, kurios pačios skaniausios tiesiog išvirtos su gabalėliu kaimiško sviesto,  sauja petražolių ir tik ką nuskintų svogūnų laiškų. O kol dar sandėliuke pūpso sparčiai mažėjantis maišelis su pernai metų bulvėmis, skubu jas gaminti. Šį kartą su špinatais ir parmezano sūriu. Toks lengvas, vos kelių ingredientų variantas, kai norisi kažko labai bulviško, sotaus, bet ne per daug sunkaus.

 


INGREDIENTAI:


•    4 – 6 didesnės bulvės;
•    1 a.š. sviesto;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
•    2 saujos šviežių špinatų;
•    Keli šaukšteliai smulkiai tarkuoto permazeno.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves labai švariai nuplaukite, šiek tiek leiskite nudžiūti ir kepkite 200 – 220 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės (apie 40 – 50 min.).
2.Iškeptas bulves palikite kelioms minutėms atvėsti. Perpjaukite jas perpus.
3.Iš kiekvienos bulvės išskobkite dalį minkštimo.
4.Bulves lengvai sutrinkite ir sumaišykite su lydytu sviestu, druska, juodaisiais pipirais, smulkintais špinatais ir parmezanu.
5.Paruoštą įdarą dėkite į bulvių puseles. Aš dedu rankomis, taip nelabai tvarkingai, bet kai apkepta atrodo puikiai :)
6.Įdarytas bulves kepkite 180 – 200 laipsnių tempertūroje 10 – 15 min., kol gražiai paruduos. Kepimo pabaigoje galite įjungti vėjelį. Patiekite su graikišku jogurtu arba gr
ietine.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK