Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-03-31

Maistingas, lengvai paruošiamas ir tikrai puikaus skonio troškinys jaukioms vakarienėms.

                                                                             

 Troškinių dažniausiai man norisi žiemą, tokių sočių ir maistingų, neretai mėsiškų ir ilgai gaminamų. Vos tik atšilus orams mielai renkuosi lengvesnius, greičiau paruošiamus, bet ne mažiau maistingus troškinius iš lęšių. Vienas mėgiamiausių – su baklažanais ir pomidorais. Toks visai neįmantrus, gana greitai pagaminamas ir savyje talpinantys puikų skonį.

 


INGREDIENTAI:


•    200 – 300 g lęšių;
•    Gabalėlio sviesto;
•    Kelių skiltelių česnako;
•    1 nediduko svogūno;
•    1 baklažano;
•    2 – 3 pomidorų;
•    Kelių valg. š. pomidorų pastos;
•    Žiupsnelio druskos;
•    Žiupsnelio aitriųjų pipirų;
•    ½ stiklinės mėgstamo sultinio.


KAIP GAMINTI:


1.Lęšius išmirkykite ir išvirkite.
2.Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite gabalėlį sviesto. Suberkite smulkintus česnakus ir svogūnus. Lengvai apkepkite.
3.Baklažaną ir pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
4.Į keptuvę sudėkite  baklažano gabalėlius. Taip pat lengvai apkepkite.
5.Suberkite pomidorų gabalėlius. Viską pagardinkite pomidorų pasta bei prieskoniais. Suberkite išvirtus lęšius ir įpilkite sultinį. Nuolat maišant troškinkite, kol sultinys bus beveik išgaravęs.
6.Troškinį patiekite šiltą su traškiomis mėgstamos duonos riekutėmis. Galite pagardinti šaukštu grietinės arba natūralaus jogurto.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK