Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-01-19

Maistingi, lengvai pagaminami ir tikrai puikaus skonio kepsneliai vakarienei ar pietums.

                                                                             
 Meilę kruopoms ir cukinijoms neabejotinai paveldėjau iš mamos. Pamenu, jau vaikystėje mūsų namuose rytai kvepėdavo grikių ar avižų koše, o pietums dažnai buvo gaminami cukinijų kepsneliai. Jie tikrai vieni mėgstamiausių ne tik mano, mamos ar sesės. Juos lygiai taip pat mėgsta ir tėtis. Ir mano vyras. O dabar jau ir Adelė. Gamindama vis eksperimentuoju, nes jie neverti būti nuobodžiais ir kaskart tokiais pačiais. Šį kartą karaliauja ir cukinijos, ir kruopos, pakviesdamos į draugiją dar ir kalakutieną - puikus trio!

 


INGREDIENTAI:


•    1 vidutinė cukinija;
•    300 g maltos kalakutienos;
•    ½ stiklinės virtų sorų kruopų;
•    1 – 2 smulkiai tarkuotos morkos;
•    ½ smulkiai pjaustyto sogūno;
•    Žiupsnis druskos ir juodųjų pipirų;
•    125 g mocarelos.


KAIP GAMINTI:


1.Nuplautą cukiniją supjaustykite vidutinio storio žiedais, kuriuos nulupkite ir išskobkite.  Nedidelį cukinijos gabalėlį stambiai sutarkuokite –  labai tiks įdarui.
2.Paruoškite įdarą. Kalakutieną sumaišykite su virtomis sorų kruopomis, tarkuotomis morkomis bei cukinija, svogūno gabalėliais, druska bei juodaisiais pipirais.
3.Paruoštu įdaru įdarykite cukinijos žiedus.  Cukinijų kepsnelius kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30 min.
4.Kepimo pabaigoje ant kiekvieno kepsnelio uždėkite mocarelos, kad ji lengvai išsilydytų. Kepsnelius galite patiekti su sorų, bulgur ar kitomis mėgstamomis kruopomis bei žalumynais.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK