Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-05-23

Lengva pietų ar vakarienės idėja, nereikalaujanti daug produktų ir ilgo sukinėjimosi virtuvėje.

                                                                                     

 Kai vos už kelių žingsnių esanti parduotuvė pasirodo per toli, o pietums didelio produktų pasirinkimo namuose nėra, visada džiaugiuosi bulvėmis. Dar labai džiaugiuosi, jei šaldytuve yra konservuoto tuno, nes šis duetas tikrai puikus tiek savo skoniu, tiek nesudėtingu gaminimu. Beje, taip paruoštos bulvės skanios ne tik dar karštos, vos ištrauktos iš orkaitės, bet ir jau gerokai pravėsusios, tad puikiai tinka neštis pietų dėžutėje į darbą ar į pavasarinį pikniką po žydinčiomis obelimis.

 


INGREDIENTAI:


•    6 vidutinio dydžio bulvės;
•    185 g konservuoto tuno gabaliukų savose sultyse;
•    2 valg. š. majonezo;
•    ½ saujos smulkintų petražolių;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
•    Sauja smulkinto kietojo sūrio.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves švariai nuplaukite, apvyniokite folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min, kol suminkštės.
2.Iškepusias bulves palikite kelioms minutėms pravėsti. Perpjaukite jas perpus, išskobkite dalį minkštimo.
3.Iškobtą minkštimą sumaišykite su tunu, majonezu, smulkintomis petražolėmis bei dalimi kietojo sūrio. Pagardinkite druska, juodaisias pipirais. Gautą masę sudėkite į išskobtas bulves, apibarstykite likusiu kietuoju sūriu ir dar kelias minutes apkepkite orkaitėje, kol sūris išsilydis, o bulvės šiek tiek apskrus.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK