Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-07-26

Puikaus skonio ir paruošiamas vos per kelias minutes! Greita idėja pietums ar vakarienei.

                                                                                       

 

 Kartais būna dienų, kai tiesiog prigauni save stovinčią priešais šaldytuvą ir galvojančią, kad pietūs ar vakarienė galėtų pasigaminti patys. Rimtai. Tiesiog imtų ir pasigamintų. Be jokių pastangų. Bet dažniausiai stebuklų neįvyksta ir tenka arba užsisakyti picą į namus, arba greitai suktis iš padėties. Tai taip besisukant gimė nepaprasto skonio cukinijų ir aguročių apkepas. Didelio recpto čia nėra, bet idėja tikrai skani bei puikiai tinkanti tiek lengviems pietums ar vakarienei, tiek ir garnyrui prie rimtesnio mėsos patiekalo.

 


INGREDIENTAI:    


•    1 vidutinio dydžio cukinija;
•    1 vidutinio dydžio agurotis;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos;
•    Žiupsnis mėgstamų prieskoninių žolelių;
•    Sauja smulkiai tarkuoto mėgstamo kietojo sūrio;
•    Keli valg. š. natūralaus jogurto;
•    Šlakelis žaliųjų citrinų sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Cukiniją ir agurotį supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Jei jie didesni - perpjaukite perpus.
2.Į kepimo indą išdėliokite paruoštus griežinėlius, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, prieskoninėmis žolelėmis ir dalimi kietojo sūrio. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 min., kol daržovės suminkštės.
3.Kepimo pabaigoje užberkite likusį sūrį ir įjunkite vėjelį, kad daržovės lengvai apskrustų.
4.Jogurtą sumaišykite su citrinų sultimis ir patiekite su daržovėmis.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK