Cukrinis Avinėlis - Saldžiųjų bulvių virtinukai su grietinėlės ir rozmarinų padažu

Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-07-25

Labai skani ir lengva idėja tiek šeimos pietums, tiek vakarienei.

                                                                             

 Mūsų šeimoje bulvių virtinukai kaskart sutinkami labai entuziastingai ir labai džiaugsmingai. Bet įprastų bulvių virtinukams atradome rimtą konkurentą – vos trijų ingredientų virtinukus iš saldžiųjų bulvių! Ir būtinai su padažų žvaigžde tapusiu grietinėlės bei rozmarinų padažu.

 


INGREDIENTAI:


Saldžiosios bulvės virtinukai:


•    2 saldžiosios bulvės;
•    2 puodeliai miltų;
•    Žiupsnis druskos.


Grietinėlės ir rozmarinų padažas:


•    Gabalėlis sviesto;
•    1 arb. š. smulkiai pjausyto šviežio rozamarino;
•    200 ml grietinėlės;
•    1 – 2 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų.


KAIP GAMINTI:


1.Saldžiąsias bulves nuplaukite ir subadykite šakute. Kepkite jas 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Nulupkite.
2.Saldžiąsias bulves sutrinkite iki vientisos masės, suberkite miltus, druską ir išminkykite. Formuokite norimo dydžio virtinukus. Dėkite į užvirusį vandenį ir kelias minutes pavirkite.
3.Paruoškite padažą. Į įkaitintą puodą dėkite sviestą ir kai jis ištirps suberkite rozmariną. Šiek tiek pamaišykite ir lėtai pilkite grietinėlę. Pagardinkite druska, juodasiais pipiriais ir vis maišydami leiskite grietinėlei bei rozmarinui tarpusavyje susidraugauti. Pakaks kelių minučių. Berkite tarkuotą kietąjį sūrį ir dar minutę pamaišykite, kol sūris ištirps. Padažą iškart pilkite ant virtinukų. Tiesa, padažą galite pagaminti ir be sūrio, tuomet jis puikiai tinka prie vištienos patiekalų.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK