Kiti užkandžai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-05-06

Labai gardžios, traškios, ir svarbiausia, naminės bulvių lazdelės su mėgstamu padažu :)

                                                                          

  Fri bulvytės yra rimtas reikalas. Jas la-aa-bai mėgsta vaikai, negali atsispirti ir suaugusieji. Ir nors dažnai girdisi, kaip jos yra baramos, kad nėra pats sveikiausias užkandis pasaulyje, tačiau kartas nuo karto taip smagu jas traškenti su mėgstamu padažu bei sauja šviežių daržovių. O jei dar gaminamos namuose, iš vis sunku atsispirti! Ir nereikia. Viskas čia su jomis labai gerai: traškios, naminės, iš tikrų bulvių ir be jokių priedų.

 

 

INGREDIENTAI:


•    Kelios didesnės bulvės;
•    Žiupsnelis druskos ar bulvių prieskonių;
•    Aiejus ar žasų taukų kepimui.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves nuskuskite ir supjaustykite vidutinio storio lazdelėmis. Jas pamerkite į šaltą vandenį ir šiek tiek pamirkykite, kad pasišalintų krakmolas. Galite dar kelis kartus pamerkti ir nuplauti arba tiesiog kelis kartus perplauti šaltu vandeniu.
2.Puode užkaiskite vandenį ir palaukite, kol jis užvirs. Užvirus vandeniui, sudėkite išmirkytas bulvių lazdeles ir jas kokias 5 minutes pavirkite, kad lengvai suminkštėtų, bet nepradėtų byrėti.
3.Apvirusias bulvių lazdeles dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad vanduo šiek tiek susigertų. Keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų ir gruzdinkite bulvytes, kol taps traškios :)
4.Iškepusias bulves vėl dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad šį kartą susigertų nereikalingi riebalai. Pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir skanaukite su padažu (geriausia, irgi naminiu) :)

 

      

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK