Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-02-10

Šie lietiniai puikiai tinka ne tik blynų dienai, bet ir vėlyviems savaitgalio pusryčiams. 

                                                                 

 Lai šiandien, ryt ir poryt karaliauja blynai! Sotūs, drūti lietiniai su kumpiu ir sūriu sukurti ne tik jaukiems vėlyviems savaitgalio rytams, bet ir blynų dienai – tai vieni skaniausių lietinių, kuriuos itin paprasta pagaminti kiekvienam – neįmantrūs ingredientai, kelios minutės virtuvėje ir tešla jau užmaišyta. Šiuos lietinius skanu valgyti tiek su grietine, tiek su varškės grietinės ar sviesto padažu. Jie tikrai lengvai tampa mėgstamiausi! 
 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
4 kiaušiniai;
1 puodelis pieno; 
Žiupsnis druskos;
1 – 1 ½ puodelio miltų;
50 g sviesto;
100 – 150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
100 g tarkuotos virtos dešros ar dešrelių;
Ryšulėlis krapų
 
KAIP GAMINTI: 
 
1. Į dubenį įmušame kiaušinius ir juos gerai išplakame. Beriame žiupsnį druskos, pilame pieną ir dar kartą gerai išplakame.
2. Beriame miltus ir viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis vidutinio tirštumo. 
3. Pilame išlydytą sviestą ir dar kartą išmaišome. 
4. Beriame tarkuotą fermentinį sūrį, dešrytę bei smulkintus krapus. Išmaišome. 
5. Kepame lietinius per visą keptuvę ant nedidelės kaitros iš abiejų pusių. 
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK