Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-04-07

Itin lengvai ir greitai paruošiama vištiena, kuri tikrai patiks visai šeimai - sultinga ir nepaprastai skani.

                                                                    

 Sekmadienio vakarienei vieno indo kreminė toskanietiška vištiena, kuriai paruošti prireiks vos dvidešimt minučių – nepaprastai skani, lengvai pagaminama, sultinga, su pomidorais, saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais. Tai vakarienė, kuri tikrai nepaliks abejingų ir taps viena mėgstamiausių. Šalia jos puikiai tinka “Freixenet” baltasis nealkoholinis putojantis vynas, kuris akimirksniu suteiks vakarienei šventiškos nuotaikos - gaivaus ir vaisiško skonio, su elegantišku atogrąžų ir citrusinių vaisių aromatu. Šis vynas tobulai tinka jaukioms akimirkoms prie pietų ar vakarienės stalo. 
 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
400 g vištienos filė;
Žiupsnis mėgstamų vištienos prieskonių;
Keli valg. š. miltų;
Gabalėlis sviesto;
1 mėlynasis svogūnas;
Kelios skiltelės česnako;
150 g vyšninių pomidorų; 
50 g vyšninių pomidorų;
200 ml neriebios grietinėlės; 
Kelios saujos špinatų;
Klei valg. š. tarkuoto parmezano
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Iš vištienos filė padarome kepsnelius, juos pagardiname vištienos prieskoniais ir apvoliojame miltuose. 
2.Į įkaitintą kepimo indą dedame gabalėlį sviesto ir sudedame vištienos kepsnelius. Apkepame juos iš abiejų pusių. Iškeptus vištienos kepsnelius išimame.
3.Į ta patį kepimo indą, kuriame kepė vištienos kepsneliai, sudedame smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Lengvai apkepame. 
4.Suberiame perpus perjautus vyšninius pomidorus bei smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Viską dar šiek tiek lengvai apkepame. 
5.Pilame grietinėlę, sudedame špinatus ir viską maišant leidžiame pasitroškinti. 
6.Suberiame tarkuotą parmezano sūrį bei sudedame jau iškeptus vištienus kepsnelius. Viską dar kelias minutes patroškiname ir patiekiame kartu su mėgstamu garnyru. 

 

Reklama | Freixenet

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK