Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-11-08
Itin paprastas ir tikrai skanus patiekalas, kuriam pagaminti prireiks vos kelių ingredientų ir šiek tiek laiko virtuvėje.
Penktadienio vakarą į virtuvę įžygiuoja virtų bulvių krepšeliai su maltos mėsos įdaru – taip paprasta ir kartu taip skanu! Tokiai vakarienei paruošti prireiks vos kelių tikrai neįmantrių ingredientų, šiek tiek laiko virtuvėje ir lengvai traškios, su tįstančiu sūriu ką tik ištraukus iš orkaitės, sočios bei tikrai skanios bulvės jau keliauja į lėkštes.
INGREDIENTAI:
• 5 – 6 plautos virtos su lupenomis bulvės;
• 350 g maltos mėsos;
• 1 svogūnas;
• 1 – 2 skiltelės česnako;
• Žiupsnis mėgstamų maltos mėsos prieskonių;
• 1 kiaušinis;
• 100 – 150 g tarkuoto sūrio
KAIP GAMINTI:
1.Pasiruošiame maltą mėsą – keptuvėje su gabalėliu sviesto lengvai apkepame smulkintą svogūną bei česnako, dedame maltą mėsą, gardiname prieskoniais ir smulkindami kepame.
2.Atvėsusias bulves perpjauname perpus ir dedame į riebalais išteptas keksiukų formeles.
3.Su maža stiklinaite įspaudžiame kiekvieną bulvę keksiukų formelėje.
4.Į kiekvienos bulvės vidų dedame po kelis šaukštus maltos mėsos įdaro.
5.Tarkuotą sūrį sumaišome su kiaušiniu ir dedame ant paruoštų bulvių.
6.Įdarytos bulvės keliauja į 200 laipsnių orkaitę 10 – 15 minučių.