Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2025-02-24

Soti ir skani lazanija su apskrudusiais krašteliais ir sultingu vidumi - jaukiems pietums ar vakarienei. 

                                                                

  Jaukiai vakarienei gaminame nepaprastai skanią lazaniją su jautiena ir bešamelio - rikotos padažu, kuri tikrai taps visos šeimos mylimiausia! Itin soti, lengvai pagaminama, su apskrudusiais sūrio krašteliais išorėje ir sultingu vidumi - tai viena mėgstamiausių lazanijos improvizacijų, kuriai išskirtinumo suteikia rikotos sūris, puikiai papildantis klasikinį bešamelio padažą. P.S. Visi produktai lazanijai į mūsų namus atkeliauja tiesiai iš Aibės! 

 

 

 

INGREDIENTAI:


•Keli "Fiamma Vesuviana" lazanijos lakštų;
•800 g maltos jautienos;
•1 svogūnas;
•Kelios skiltelės česnako;
•Mėgstami maltos mėsos prieskoniai;
•2 arb. š. pomidorų pastos;
•400 g "Fiamma Vesuviana" smulkintų konservuotų pomidorų;
•1/3 puodelio vandens;
•40 g sviesto;
•40 g miltų;
•600 ml pieno,
•100 g tarkuoto parmezano;
•250 g rikotos;
•100 g tarkuotos mocarelos

 

KAIP GAMINTI:


1.Lengvai apkepame smulkiai pjaustytą svogūną bei česnaką, dedame maltą mėsą, gardiname prieskoniais ir viską vėl apkepame.
2.Kai mėsa bus apkepusi, dedame pomidorų pastą ir kelias minutes maišant apkepame. Dedame smulkintus konservuotus pomidorus, pilame vandenį, viską išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pasitroškinti.
3.Kol mėsa troškinasi, paruošiame bešamelio ir rikotos padažą - puode išlydome sviestą, beriame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Pamažu pilame pieną ir nuolat maišome. Padažo tirštumą reguliuojame su pienu. Kai padažas sutirštėja ir išsimaišo, beriame parmezano sūrį bei rikotą ir vėl gerai išmaišome. Pagardiname druska bei muskatu.
4.Pradedame kepimo inde sluoksniuoti lazaniją - pirmiausia, dedame mėsos padažą, makaronų lakštus, vėl mėsos padažą, Bešamelio bei rikotos padažą, makaronų lakštus ir taip kartojame, kol paskutinis sluoksnis lieka mėsos bei Bešamelio padažo. Ant viršaus beriame tarkuotą mocarelą.
5.Paruoštą lazaniją kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 minučių.

 

 

Reklama | AIBĖ 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK