Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2025-03-16
Skaniems pietums ar vakarienei - juos taip lengva pagaminti, kad pavyks tikrai kiekvienam.


Savaitgalį mūsų namuose karaliavo didžukukuliai su mėsos įdaru – pasirodo, juos taip lengva pagaminti, kad jie tikrai dažniau keliaus ant pietų ar vakarienės stalo - minkšti, skanūs, su sultingu mėsos įdaru ir nepaprastai puikiai derantys su spirgučių padažu bei grietine.
INGREDIENTAI:
•1 kg bulvių;
•Žiupsnis druskos;
•150 g miltų;
•150 g bulvių krakmolo;
•1 kiaušinis;
•600 g maltos kiaulienos;
•1 svogūnas;
•100 ml sultinio;
•2 – 3 skiltelės česnako;
•Žiupsnis mėgstamų maltos mėsos prieskonių;
•150 g karštai rūkytos šoninės;
•1 – 2 svogūnai
KAIP GAMINTI:
1.Bulves nuskutame, supjaustome ir išverdame. Kai bulvės išverda, jas sutriname iki vientisos masės, beriame miltus, bulvių krakmolą, druską, įmušame kiaušinį ir viską išminkome.
2.Pasiruošiame maltos mėsos įdarą – į maltą mėsą pilame sultinį, beriame mėgstamus prieskonius, dedame apkeptą smulkintą svogūną ir įtarkuojame česnaką. Išmaišome.
3.Iš paruoštos bulvių masės ir maltos mėsos formuojame norimo dydžio didžkukulius. Juos verdame apie 5 – 10 min po to, kai jie iškyla vandenyje.
4.Šoninę bei likusius svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepame.
5.Išvirusius didžkukulius patiekiame su grietine ir spirgučių bei svogūnų padažu.