Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-05-28

Lengvai paruošiamas ir labai skanus pyragas, kuris tinka tiek kasdienai, tiek šventėms.

                                                                  

 Kai artėjant vakarienės ar pietų metui norisi ne tik nustebinti šeimyną, bet ir praleisti kuo mažiau laiko virtuvėje, turiu idėją – nepaprastai lengvą ir nepaprastai skanų sluoksniuotos tešlos pyragą su lašiša, bulvėmis ir porais! Jis tikrai patiks net išrankiausio skonio ragautojams, kurie nė neįtars, kad pagaminti jam neprireikė nei valandos. Tai pyragas, kurį galima valgyti tiek ką tik ištrauktą iš orkaitės, tiek jau spėjusį pravėsti, o nesuvalgytą pyragą galima laikyti šaldytuve. Taip pat jis puikiai tinka renkantis idėjas, ką neštis į darbą pietų dėžutėje ar iškylų krepšyje planuojant laiką leisti gamtoje.

 


INGREDIENTAI:


• 200 g virtų ir sugrūstų bulvių;
• 1 didelio poro;
• 12 arb. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
• šlakelis aliejaus kepimui;
• 3 lapelių šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
• 200 g šalto rūkymo lašišos;
• 1 kiaušinis;
• 3 valg. š. pieno;
• 150 ml grietinės
• 3 arb. š. krienų;
• 2 arb. š. smulkintų krapų.

 


KAIP GAMINTI:


1.Sluoksniuotos tešlos lapeliai turi būti kambario temperatūros. Ant kepimo popieriaus ar ant miltuoto paviršiaus vienas šalia kito sudėkite 2 sluoksniuotos tešlos lapelius. Lengvai pakočiokite tešlą, kad lapeliai susijungtų ir taptų vientisi.
2.Porus supjaustykite griežinėliais ir juos lengvai apkepkite keptuvėje su nedideliu gabalėliu svisto ar šlakeliu aliejaus. Kepimo pabaigoje suberkite 1 arb. š. tarkuotos citrinos žieveles ir dar minutę maišydami apkepkite.
3.Ant paruoštos sluoksniuotos tešlos dėkite virtas ir sugrūstas bulves - įdaro nedėkite iki pat kraštų, palikite šiek tiek vietos.
4.Ant bulvių berkite paruoštus porus.
5.Ant porų sudėliokite lašišos griežinėlius – dėkite du ar net tris sluoksniuos, kad lašišos peerage būtų daugiau.
6.Užlankstykite pyrago šonus.
7.Ant pyrago viršaus uždėkite likusį sluoksniuotos tešlos lapelį ir jį lengvai prispauskite prie šonų. Peiliu ar šakute galite pagaminti pyrago ornamentus.
8.Dubenėlyje išplakite kiaušinį kartu su pienu. Paruoštu plakiniu aptepkite pyragą.
9.Pyragą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30 min, kol pyragas dailiai apskrus.  
10.Paruoškite padažą – grietinę sumaišykite su krienais, krapais ir 1 arb. š. citrinos žievelių. Padažą patiekite prie lašišos pyrago.

 

 

Receptas kurtas bendradarbiaujant su lamaistas.lt

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK