Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-03-23

Tikras pusryčių karalius tingiam savaitgalio rytui lovoje su kavos ar arbatos puodeliu ir puikia nuotaika! :)

                                                                                        

  Mano tėtis mėgsta pusryčiams kepti kiaušinius. Kartais su šonine. Kartais sukumpiu. Kartais tiesiog paprastą omletą. Be nieko. Ir man, kaip pusryčiaujančiai kartu, tie visi omletų ir kiaušinių reikalai atrodydavo gana nuobodūs. Vis tokie patys. Bet tikrai taip nėra! Pradėjusi pati gamintis pusryčius, tokius, kokių noriu aš, į omletą pažvelgiau visai kitomis akimis: jis gali būti pats skaniausias, neįprasčiausias ir gurmaniškiausias. Tikras pusryčių karalius! Su brie sūriu ir gražgarstėmis. Ar kas gali būti geriau už tokius vėlyvus savaitgalio pusryčius lovoje? Dar gardžios kavos ar arbatos podelis ir šalia susirangęs mylimas augintinis :)

 

 


INGREDIENTAI:


•    2 kiaušiniai;
•    Keli šaukštai pieno;
•    Žiupsnelis druskos bei juodųjų pipirų;
•    Sauja šviežių gražgarsčių;
•    Gabaliukas brie sūrio;
•    Gabaliukas sviesto.


KAIP GAMINTI:


1.Kiaušinius gerai išplakite su pienu, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
2.Keptuvėje išlydikite sviestą ir supilkite kiaušinio plakinį.
3.Sudėkite ant viršaus kelis griežinėlius brie sūrio, taip pat šiek tiek gražgarsčių. Viską kepkite ant nedidelės kaitros, kad viršus taip pat lengvai iškeptų. Šio omleto aš nevartau, iškepa puikiai ir taip :) Skanių pusryčių.  

 

   

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK