Dideli ar maži, stori ar ploni, visi tie blynai yra tikri ponai, kuriuos valgyti labai jau gardu, ypač per vėlyvus savaitgalio pusryčius, kai gali tingiai susiraitęs lovoje leisti sau tą rimtą malonumą neskubant papusryčiauti! :) Morkų ir cukinijų blyneliai yra tokie lengvučiai, pūručiai, trapučiai ir greitučiai, kad nieko geresnio ir nesugalvosi :)
INGREDIENTAI:
• 1 vidutinio dydžio cukinijos;
• 2 - 3 morkų;
• 1 nedidelis svogūnas;
• 1 kiaušinis;
• Kelių šaukštų miltų;
• 2 šaukštelių bulvių krakmolo;
• Žiupsnelio druskos.
KAIP GAMINTI:
1.Cukinijas stambiai sutarkuokite. Palikite kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys ir jas nusunkite. Tegu būna sausesnės cukinijos :)
2.Išvirkite morkas ir jas taip pat stambiai sutarkuokite.
3.Išplakite kiaušinį, sumaišykite su tarkuotomis morkomis bei cukinija, smulkiai pjaustytu svogūnu. Masę pagardinkite druska, įmaišykite miltus, bulvių krakmolą ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti ne skysta.
4.Kepkite nedidelius blynukus. Tiesa, aliejaus perdaug nereikia, nes cukinijos jį labai mėgsta, todėl visą perteklių sugeria į save, bet kam gi gadinti tokius skanius blynelius su per daug riebaliukų? Tikrai neverta :)
Virtuvės užrašai. Jei cukinija yra jaunutė, tai dažniausiai aš ją tarkuoju visą, nežaidžiu per daug. Bet jei cukinija jau pastovėjusi, tokia vyresnio amžiaus ponia su storesne žieve ir didesnėm sėklom, tai nori nenori, geriau nulupti ją ir išskobti visą viduriuką :)