Prieš kelias dienas vaikštinėdama parduotuvėje užtikau tokių minkštučių, puikiai prinokusių avokadų, tad žinant mano nekantrumą laukti, kol namų sąlygomis jie ims ir nuspręs prinokti, tikrai negalėjau atsispirti pagundai į pirkinių krepšelį įsimesti ne vieną, ir tikrai ne du gražuolius. Tebūnie avokadų savaitė, nutariau sau tyliai. :) Ir skanauju dabar šiais ponuliais kasryt. Su sumuštiniais. Tokiais nepaprastai gardžiais, su gvakamole, keptu kiaušiniu ir lašišos griežinėliais. Man jie to-bu-li ir dar pakankamai draugiški figūros atžvilgiu, visgi jau pavasariu kvepia! :)
INGREDIENTAI:
• 3 mėgstamos duonos riekių (aš naudojau ciabattą);
• 1 avokadas;
• 1 kiaušinis;
• Keli griežinėliai pomidoro;
• Šlakelis citrinų sulčių;
• Keli griežinėliai lašišos;
• Keli griežinėliai raudonojo svogūno;
• Žiupsnelis druskos;
• Žiupsnelis juodųjų pipiriukų;
• Kelios šviežių petražolių šakelės.
KAIP GAMINTI:
1.Išimkite avokado minkštimą, jį atsargiai sutrinkite. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, pomidorą, petražoles, įlašinkite citrinos sulčių, pagardinkite druska, juodaisiais pipiriukais ir viską išmaišykite.
2.Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir nuolat maišydami su medine mentele apkepkite kiaušinį.
3.Ant duonos tepkite storesnį sluoksnį gvakamolės, užberkite kepto kiaušinio gabaliukus, uždėkite lašišos griežinėlį arba kelis ir pagardinkite viską juodaisias pipiriukais ir šviežiomis petražolėmis. Pusryčiauti lėtai, neskubant ir mėgaujantis avokadų draugyste :)