Mėgstu užtepėles. Labai! Jos niekada nebūna nuobodžios, bet visada gardžios. Jas lengva pagaminti, o dar lengviau improvizuoti: praveri šaldytuvo ir spintelių dureles, čiumpi vieną kitą ingredientą ir, žiūrėk, vėl viena neragauta užtepėlė paruošta! O kaip jos smagiai kabliuojasi su duonos lazdelėmis ar traškiais duoniukais. Arba tiesiog daržovių šiaudeliais… Spėjau net užsisvajoti. Šį kartą apie varškės užtepėlę su ridikėliais ir agurkais. Tokią pavasariškai švelnią ir lengvą, su gaiviu citrinos žievelių gūsiu ir šviežiai keptos minkštos duonelės rieke.
INGREDIENTAI:
• 180 g varškės;
• Keli didesni ridikėliai (kuo daugiau, tuo tik skaniau);
• 1 nedidukas agurkas;
• Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų, džiovintų petražolių;
• Kelios šakelės šviežių petražolių;
• Keli šaukšteliai grietinės;
• Šiek tiek smulkiai tarkuotos citrinos žievelių.
KAIP GMINTI:
1.Varškę sumaišykite su grietine.
2.Į gaminamą užtepėlę smulkiai sutarkuokite ridikėlius ir stambiau agurką.
3.Pagardinkite užtepėlę druska, juodaisias pipiriukais, džiovintomis ir šviežiomis petražolėmis, taip pat tarkuotomos citrinos žievelėmis. Labai gardu su trapiais duonos papločio gabalėliais :)