Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-07-16

Lengvo ir gaivaus skonio užtepėlė, kurią smagu kabliuoti su mėgstamos duonos rieke! :)

                                                                                             

  Man pasisekė, kad visai šalia namų yra turgelis, toks nedidukas, vos su keliais prekystaliais, bet jaukus ir savas. Kartais jame randu naminių kiaušinių, kaimiško sviesto, grietinės ar net varškės. Būna ir šviežių ekologiškai augintų krapų ar salotų gūžės. Pilnos saujos datulių ar mėgstamų anakardžio riešutų. Bet labiausiai šypsausi, kai pamatau  grūzinišką naminę duoną arba ciabattą. Net nespėjusi pareiti namo jau mintyse dėlioju planą su kuo ją ragausiu, tik deja deja, bet dažniausiai būnu neorginali: kokius aštuonis kartus iš dešimt pasirenku užtepėles. Bet kaip skanu jas kabliuoti su minkšta, rankomis plėšoma duona! Arba tiesiog lazdelėmis, o gal trapučiais. Niekada jos nenuvilia, nesvarbu ar būtų iš bazilikų ir saulėje džiovintų pomidorų, ar tuno ir alyvuogių, o gal varškės ir špinatų – vi-sa-da gardu!

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    180 g liesos varškės;
•    Gera sauja šviežių špinatų;
•    Keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje;
•    Žiupsnelis druskos, džiovintų bazilikų;
•    Žiupsnelis šviežiai tarkuotų citrinos žievelių.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Sutrinkite varškę, špinatus ir saulėje džiovintus pomidorus iki vientisos masės.
2.Pagardinkite užtepėlę druska, džiovintais bazilikais ir šviežiomis tarkuotomis citrinų žievelėmis. Ir... metas skanauti :)

 

 

         

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK