Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-03-15

Šios salotos taip  kvepia pavasariu, saule ir puikiu oru, kad jas būtina paskanauti per Velykas :)

                                                                                   

  Velykos viena gražiausių švenčių metuose, kuomet atrodo, tas tikrasis pavasaris už lango jau taip arti arti, kad beveik gali ir ranka jį pasiekti. Įkvėpus bundančios gamtos, net virtuvėje viskas tarsi atgimsta, sužaliuoja. Ir šiuo nuostabiu metu šiltos salotos su špinatais, karamelizuotais burokėliais bei kiaušiniais yra puikus pasirinkimas: jos nepaprastai gardžios,  kvepiančios pavasariu, žaismingos ir kupinos skonių įvairovės.

 


INGREDIENTAI:


•    2 kiaušiniai;
•    Saujelė anakardžių;
•    1 didesnis virtas burokėlis;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis juodųjų pipirų;
•    Šaukštelis kitas balzamiko padažo;
•    70 g šviežių špinatų;
•    50 g fetos sūrio;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Šlakelis apelsinų sulčių;
•    Keli griežinėliai apelsino.


KAIP GAMINTI:


1.Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
2.Anakardžius lengvai apskrudinkite įkaitintoje keptuvėje.
3.Burokėlį supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę ir į ją sudėkite burokėlių griežinėlius, įpilkite balzaminio padažo, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir šiek tiek vartydami leiskite jiems lengvai karamelizuotis.
4.Į lėkštę dėkite sšviežius špinatus, kiaušinių bei burokėlių griežinėlius, patrupinkite fetos sūrio, įberkite skurdintus anakardžių riešutus bei smulkiau pjaustytas apelsinų juosteles. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei apelsinų sultimis. Gardu su mėgstama duonele.

 

 

        

 

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 7 (11) Pavasaris 2014 :)

 

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK