Dideli, tokie pūstažandžiai, ryškiai geltoni ar oranžiniai daržo karaliai moliūgai man visada primena, kad jau atėjo ruduo. O rudenį tiesiog būtina gaminti kvapnią, gardžią moliūgų sriubą visiems: ne tik tiems, kurie gali pasigirti puikiu šių gražuolių derliumi, ne tik tiems, kurie negali gyventi be kreminės sriubos, bet ir tiems, kuriems vis dar norisi saulės ir šilumos! :) Ir kodėl gi tos sriubos nepatiekus pačiame moliūge? Atrodo tikrai žaismingai ir yra visiškai paprastai įgyvendinama. Pabandykit! :)
KAIP TAI ĮGYVENDINTI:
1.Čiupkite moliūgą, jį perpjaukite perpus (galite tiesiog nupjauti kepurėlę, jau čia nuo noro ir fantazijos priklauso, kokią „sriubinę“ pasigaminsite) ir atsargiai išskobkite vidų. Moliūgo minkštimas, žinoma, keliauja į puodą gardžiajai sriubytei :)
2.Viskas, moliūgas paruoštas, belieka sulaukti, kol sriuba bus išvirta! Išvirusią sriubytę supilkite į moliūgą ir galite patiekti ant stalo. Nepamirškite samčio arba šaukštų, juk visai smagu visiems kartu iš vieno moliūgėlio sriubą skanauti! :)
Keli moliūgų sriubos receptukai:
Kokosinė moliūgų sriuba su cinamonu kvepiančiais skrebučiais
Moliūgų sriuba su vištiena
Trinta moliūgų sriuba su vištiena