Atskubėjęs ruduo pradžiūgina ne tik žaismingu lapų šokiu, ryškiomis spalvomis, bet ir pilnomis pintinėmis daržo gėrybių. Jei vienoje iš jų atrasite ir cukinijų, nusišypsokite – laukia gardūs vėlyvi savaitgalio pusryčiai su minkštais, pūriais cukinijų omleto blynais, pagardintais šviežiu varškės sūriu ir petražolių lapeliais.
INGREDIENTAI:
• 1 vidutinio dydžio cukinija;
• ½ vidutinio svogūno;
• Gabalėlis sviesto;
• Žiupsnelis druskos;
• Žiupsnelis džiovintų čiobrelių;
• 4 kiaušiniai;
• Kelios šakelės šviežių petražolių;
• Gabalėlis varškės sūrio;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus
KAIP GAMINTI:
1.Nuluptą cukiniją stambiai sutarkuokite, svogūną – susmulkinkite.
2.Gabalėlyje sviesto lengvai apkepkite cukinijos tarkius ir svogūno gabalėlius. Pagardinkite druska ir džiovintais čiobreliais.
3.Kiaušinius išplakite, pagardinkite druska bei smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
4.Į kiaušinių plakinį suberkite apkeptas daržoves, sudėkite varškės sūrio gabalėlius ir viską gerai išmaišykite. Jei norisi pūresnių blynelių, į tešlą įmaišykite šaukštelį kepimo miltelių.
5.Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite vidutinio dydžio blynelius.
Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 10 (14) Ruduo 2014 :)