Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-06-22

Vasariški, elegantiški, labai skanūs ir tikrai ypatingai paprastai paruošiami sausainiai.

                                                                      

 Desertui gėlėtų sausainių? Tikrai taip! Šie sausainiai tokie elegantiški, vasariški ir tirpstantys burnoje, kad vos paragavus norisi juos kepti dar tikrai ne kartą. Jiems nereikia jokių įmantrių ingredientų ar ilgo sukiojimosi virtuvėje – jie tikrai paprasti, bet kartu ypatingi. Šių sausainių paslaptis slypi valgomuose gėlių žieduose, kurie ne tik suteikia išskirtinį poskonį, bet ir nepaprastai žavią išvaizdą. Vasara tikrai sukurta gėlėtiems nuotykiams – ne tik namuose, bet ir kepiniuose!

 

 

 

 
INGREDIENTAI:


•300 g miltų;
•200 g sviesto;
•½  arb. š. druskos;
•80 g cukraus;
•1 arb. š. vanilinio cukraus;
•1 kiaušinio baltymas;
•Cukraus pudra;
•Valgomos gėlės: medetkos, pienės, našlaitės, levandos, cukinijų žiedai.


KAIP GAMINTI:


1.Į maisto kombainą sudedame sviestą, miltus, druską, cukrų bei vanilinį cukrų. Viską išsukame iki vientisos masės.
2.Iškočiojame tešlą ir formuojame norimo dydžio bei formų sausainius.
3.Ant kiekvieno paruošto sausainio dedame po gėlės žiedą ir lengvai įspaudžiame.
4.Išplakame kiaušinio baltymą ir plakiniu aptepame paruoštus sausainius.
5.Sausainius kepame 180 laipsnių temperatūroje orkaitėje apie 8 – 10 minučių.
6.Iškeptus sausainius pagardiname cukraus pudra.

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK