Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-10-25

Pyragas - puikuolis, lengvai paruošiamas, pasakiško skonio ir toks rudeniškas rudeniškas.

                                                         

 Myliu auksinį rudenį! Tarp kojų čežantys margaspalviai lapai, jau labai nedrąsūs saulės bučiniai, sparčiai vėstantis oras, net netikėtai užklūpęs lietus širdyje atneša ilgai lauktą ramybę. Ir norą jaukiai įsitaisyti namuose kartu augintine, pledu, keliomis kvepiančiomis žvakėmis ir karštos mėtų arbatos puodeliu. Tik vis dar pilnos pintinės obuolių neleidžia ilgai snūduriuoti – metas kepti traškų karamelizuotų obuolių pyragą! Šis pyragas nuostabus, ne per saldus, traškus, kvepiantis cinamonu ir muskatu. 10 balų iš visų 10! Ir net neabejoju, kad prie tokio aukšto įvertinimo prisidėjo giliai stalčiuje liūdėjusi nauja kepimo forma Kaiser La Forme. Tikra puikuolė! Net menkiausias pyrago gabalėlis neprilipo, labai lengvai nusiėmė ir dar lengviau išsiplovė. Verta pagyrų ir skanių skanių pasižaidimų. Tyliai pažadėjau, kad tiek ilgai liūdėti jai tikrai nebeteks, mintyse jau kirba rimtesni kepiniai, tinkantys ne tik auksiniam rudeniui, bet ir ypatingoms progoms.  

 


INGREDIENTAI: 


• 8 vidutinio dydžio obuolių;
• Gabalėlio sviesto;
• 1 valg. š. miltų;
• 4 – 5 valg. š. rudojo cukraus;
• 150 - 180 g sviesto;
• 1 ½ puodelio arba 350 ml miltų;
• 1  ½ arb. š. kepimo miltelių;
• ½ arb. š. druskos;
• 1 arb. š. cinamono;
• ½ arb. š. muskato;
• 1 valg. š. rudojo cukraus;
• 1 kiaušinio;
• Saujos karamelinių saldainių. 


KAIP GAMINTI: 


1.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. 
2.Obuolius nulupkite, išimkite sėklytes ir supjaustykite griežinėliais. 
3.Įkaitinkite keptuvę, įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite rudąjį cukrų, miltus bei paruoštus obuolių griežinėlius. Viską lengvai maišant karamelizuokite, kol obuoliai suminkštės, o skystis sutirštės. 
4.Ištirpdykite sviestą. 
5.Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, cinamonu, muskatu ir ruduoju cukrumi. Supilkite tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla. 
6.26 cm kepimo formą ištepkite sviestu. Jei turite mažesnę kepimo formą, gaminkite joje sluoksniuodami tešlą ir obuolius. 
7.Didžiąją dalį tešlos paspausdami pirštais išdėliokite ant kepimo formos taip, kad kraštai taip pat būtų užsidengę. Sudėkite paruoštus obuolius ir likusius tešlos gabalėlius. 
8.Kepkite orkaitėje apie 40 – 50 min. Kepimo pabaigoje uždėkite pasmulkintų karamelinių saldainių, kad jie lengvai išsilydytų.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK