Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-10-08
Labai skanios trapios tešlos obuolių riekutės: rudeniškas savaitgalio desertas.


Mūsų namuose savaitgaliais namai pakvimpa kepiniais – dažniausiai saldžiais ir net kiek nostalgiškais. Susipažinkite, tai naminių obuolių riekutės sluoksniuotoje tešloje – vos iš kelių ingredientų, neįnoringos, traškios išorėje ir sultingos viduje, lengvai saldžios, gardintos smulkintais riešutais ir ruduoju cukrumi. Nepaprastai skanios tiek ką tik iškeptos, tiek jau gerokai pravėsusios!
INGREDIENTAI:
•Keli obuoliai;
•Keli lakštai sluoksniuotos tešlos;
•1 kiaušinis;
•Šiek tiek rudojo cukraus;
•Šiek tiek smulkintų riešutų, kokoso ar šokolado drožlių.
KAIP GAMINTI:
1.Obuolius nulupame, supjaustome riekutėmis ir išimame vidurį.
2.Sluoksniuotą tešlą susipjaustome juostelėmis ir kiekvieną juostelę sukame aplink pbuolį – turi gautis kaip riestainiai.
3.Paruoštus obuolius aptepame kiaušinio plakiniu, pagardiname ruduoju cukrumi, smulkintais riešutais, kokoso ar šokolado drožlėmis.
4.Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių.