Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-04-05

 

 

Nepaprastai skanus, lengvai pagaminamas ir puikiai tinkantis ant šventinio stalo. 

                                                                 

 Nostalgiškasis Napoleonas Velykų stalui – nepaprastai didingas ir nepaprastai skanus! Ir nors jį gaminti gali pasirodyti per daug sudėtinga, bet kai randi pirkti puikius torto lakšto, viskas tampa kur kas paprasčiau – belieka pasirūpinti kremu pertepimui, keliomis minutėmis virtuvėje ir tortas jau pasiruošęs šventėms. Kondensuoto pieno kremui prireiks vos keturių visai neįmantrių ingredientų – šis kremas išties yra puikus ir lengvai paruošiamas, už jo receptą esu dėkinga vyro mamai, kuri kaskart per šventes mus džiugina skaniausiais tortais. P.S.Norint šiek tiek rūgštelės, vieną ar du sluoksniuos galima sutepti spanguolių uogiene ar tiesiog trintomis spanguolėmis gardintomis su šiek tiek cukraus.  
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
Norimo dydžio pirktiniai lakštai; 
4 kiaušiniai;
Keli valg. š. cukraus;
180 g kambario temperatūros sviesto; 
Indelis kondensuoto pieno
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Pirmiausia, atskiriame baltymus nuo trynių. 
2.Į dubenį, kuriame yra tryniai, beriame šiek tiek cukraus ir išplakame iki vientisos masės. Dedame sviestą ir dar kartą viską išsukame iki vientisos masės. Supilame kondensuotą pieną ir išmaišome.
3.Suplakame baltymus ir juos atsargiai įmaišome į kremą. 
4.Paruoštą kremą tepame ant torto lakštų ir juos sluoksniuojame. Torto viršų ištepame likusiu kremu ir papuošiame paskutiniu lakštu, kurį tiesiog sutrupiname pirštais. 
 
 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK