Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-06-29

Nepaprastai lengvai pagaminamas, vos iš kelių ingredientų, gaivus ir tikrai labai skanus. 

                                                                  

 Kefyro tortas su braškėmis - vos kelių ingredientų saldi laimė! Šis tortas mane akimirksniu nukelia į vaikystę, kai jį gamindavo ne tik močiutė, bet ir mama - nostalgiškas, tikrai paprastas, lengvai saldus, gaivus ir toks, kuriuo mėgautis galima nesustojant. Pažadu, jis nepaliks abejingų! "Vilkyškių" kefyras, mamos užaugintos braškės, nostalgiškas Kuršėnų vyniotinis, šiek tiek cukraus, želatino ir magija virtuvėje jau vyksta. P.S. Aš gaminau mažoje torto formoje, gaminant didesnėje, ingredientų kiekis dvigubinasi.
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
1 l "Vilkyškių" kefyro;
Keli valg. š. cukraus;
2 arb. š. želatino;
Didesnė sauja braškių;
300 g Kuršėnų vyniotinio
KAIP GAMINTI:
 
1. Kefyrą sumaišome su cukrumi. Jei norisi saldžiau, dedame daugiau cukraus, jei norisi gaiviau - užteks ir kelių šaukštų.
2. Želatiną ištirpiname nedideliame kiekyje karšto vandens ir paliekame kelioms minutėms atvėsti. Supilame į paruoštą kefyrą.
3. Braškes nuplauname, supjaustome riekutėmis ir beriame į kefyrą. Dar kartą išmaišome.
4. Į torto formą dedame riekutėmis pjaustytą Kuršėnų vyniotinį ir lengvai paspaudžiame, kad būtų tvirtesnis torto pagrindas. Supilame kefyrą su braškėmis ir paliekame tortą šaldytuve kelioms valandoms arba pernakt.
 
 
Reklama | VILVI 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK