Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-11-03

Labai skanus, tikrai nostalgiškas, lengvai pagaminamas obuolių pyragas jaukiam rudeniui.

                                                                         

  Savaitgalio planas – cinamonu ir obuoliais kvepiantys namai! Itin paprastas, tikrai nostalgiškas ir nepaprastai skanus obuolių pyragas su varške, karamelizuotais obuoliais ir trapia tešla tikrai nepaliks abejingų – tai vienas mėgstamiausių mūsų šeimos obuolių pyragų, kuriuo kiekvieną rudenį ne kartą pakvimpa visi namai. LIDL, linkėjimai! Šiuo metu su Lidl Plus programėlės kuponu galima gauti puikią nuolaidą cukrui (1+1 kuponas - perki vieną ir gauni dar vieną nemokamai) – šis ir dar daugiau puikių pasiūlymų laukia ši savaitgalį, tad obuolių pyragą iškepti bus tikrai pigiau. Lai kiekvieno namuose šį savaitgalį karaliauja sadlžios akimirkos!
 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
200 g cukraus;
2 kiaušiniai;
180 g sviesto; 
200 g miltų; 
2 pakeliai po 180 g varškės;
4 – 5 didesni obuoliai; 
Žiupsnis cinamono
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Obuolius nulupame, perpjauname perpus, išimame sėklytes ir supjaustome kubeliais. 
2.Įkaitiname keptuvę, dedame nedidelį gabalėlį sviesto, beriame obuolius, šiek tiek cukraus, cinamono ir viską maišant leidžiame obuoliams karamelizuotis. 
3.Paruošiame trupininę tešlą – į dubenį dedame sviestą, beriame miltus, dalį cukraus ir viską rankomis sutriname iki trupinių. Kepimo indą ištepame sviestu ar kitais riebalais ir beriame tešlą – ją pirštais suformuojame aplink visą kepimo formą. 
4.Paruošiame varškę – į dubenį dedame varškę, įmušame kiaušinius, beriame likusį cukrų ir viską šakute sutriname iki vientisos masės. 
5.Paruoštą varškę pilame į kepimo formą su tešla. Tuomet dedame karamelizuotus obuolius ir užbarstome likusius tešlos trupinius. 
6.Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 40 – 50 minučių. Ką tik iškeptą pyragą galime patiekti su mėgstamais vaniliniais ledais. 
 
 
 
Reklama | LIDL 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK