Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-01-16

Ypatingas desertas, kurį pagaminti itin paprasta, o ragauti ne tik labai skanu, bet ir nostalgiška. 

                                                                           

 Kai namai pakvimpa prisiminimais. Taip visada nutinka gaminant saldžias bulvytes – jos tokios nostalgiškos, tokios nepaprastos, kad kaskart jas ragaujant akimirksniu gali nusikelti į vaikystę, kai tuos mažus saldžius kamuoliukus formuodavo močiutė ir mama.  Kai skruostai tapdavo šokoladiniais, o lipnūs pirštukai skubėdavo pačiupti dar vieną kamuoliuką.  Kai dalindavaisi viena bulvyte su kiemo draugais ir visiems užtekdavo. Tai desertas, kuris dar tikrai mūsų šeimoje keliaus ne vienerius metus iš kartos į kartą. Vos keturi visai neįmantrūs ingredientai, dar keletas minučių virtuvėje ir saldžios bulvytės paruoštos. 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
360 g paprastų sausainių;
150 g sviesto;
½ indelio kondensuoto pieno;
Keli arb. š. nesaldžios kakavos
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Maisto smulkintuvu sutriname sausainius iki trupinių. 
2.Į sausainių trupinius įmaišome kakavą. Šiek tiek paruoštų trupinių atidedame, kad galėtume juose apvolioti bulvytes. 
3.Į likusius sausainių trupinius dedame kambario temperatūros sviestą ir pirštais sutriname iki trupinių. Pilame kondensuotą pieną ir viską gerai išmaišome. 
4.Iš paruoštos masės sufomuojame norimo dydžio kamuoliukus ir juos apvoliojame likusiuose sausainių bei kakavos trupiniuose. 
5.Bulvytes galima pagardinti kremu – gabalėlį kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu iki vientisos masės ir ją įspaudžiame ant kiekvienos bulvytes.
6.Paruoštas bulvytes dedame į šaldytuvą porai valandų, kad sutvirtėtų. 
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK