Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-08-14
Nepaprastai skanus, itin lengvai pagaminamas, gaivus ir labai vasariškas tortukas.


Susipažinkite, itin greitai ir paprastai paruošiamas vos keturių ingredientų jogurtinis tortukas su šilauogėmis – nepaprastai skanus, lengvas, ne per saldus, vasariškas ir toks, kuriam pagaminti prireiks lygiai dešimties minučių virtuvėje. Šiam tortui labai patinka improvizacijos, tad drąsiai galima jį gardinti su skirtingomis uogomis, vaisiais ar mėgstamais sausainiais - kaskart jis gali sužibėti naujais skoniais bei spalvomis.
INGREDIENTAI:
•400 natūralaus jogurto;
•385 g kondensuoto pieno;
•20 g želatinos;
•Sauja šilauogių
KAIP GAMINTI:
1.Į dubenį pilame natūralų jogurtą bei kondensuotą pieną. Gerai išmaišome.
2.Pasiruošiame želatiną – jį ištirpiname 40 – 50 ml karšto vandens. Atsargiai supilam į kondensuoto pieno ir jogurto masę. Išmaišome.
3.Suberiame šilauoges, dar kartą išmaišome ir supilame paruoštą masę į tortinę.
4.Paliekam stingi šaldytuve kelioms valandoms arba pernakt. Sustingusį tortuką papuošiame šilauogėmis ir mėtos lapeliais.