Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-11-13

Skanūs, rudeniškai jaukūs ir itin paprastai bei greitai pagaminami - lengvai saldus desertas. 

                                                                               

 Jaukiam vakarui jaukūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais – penkių ingredientų saldi akimirka, kuri tikrai nepalieka abejingų. Šie pyragėliai itin lengvai pagaminami ir tikrai nepaprastai skanūs – traški sluoksniuotos tešlos išorė bei cinamoninės obuolių riekutės viduje taip tobulai sudera tarpusavyje, kad belieka pažadėti -  paragavus tikrai norėsis gaminti dar ne kartą. Ir kaskart vis didesnį kiekį, nes jie nuo stalo pradingsta labai labai greitai. 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
2 obuoliai; 
2725 g šviežios sluoksniuotos tešlos;
Keli valg. š. rudojo cukraus;
1 – 2 arb. š. cinamono;
1 kiaušinis 
Keli graikiški arba pekano riešutai
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Obuolius supjaustome vidutinio storio riekutėmis ir išimame viduriuką. 
2.Obuolio riekutes iš abiejų pusių apvoliojame rudojo cukraus bei cinamono mišinyje.
3.Sluoksniuotą tešlą supjaustome didesniais kvadratėliais ir kiekvieno jų įpjauname kampučius. 
4.Į sluoksniuotos tešlos kvadratėlius dedame po obuolio skiltelę ir užlenkiame kraštelius. Į vidų dedame po graikinį arba pekanijų riešutą.
5.Paruoštus pyragėlius ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. 
 
 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK