Ledai ir vasara yra vienas geriausių duetų - labai saulėtas ir tikrai skanus, toks, kuris visada priverčia nusišypsoti, trumpam stabtelėti bei pasimėgauti akimirka. Ir kartais namuose gaminti ledai nustebina kur kas labiau nei pirktiniai – juos taip paprasta pagaminti vos iš kelių ingredientų! Ir kaip paprasta kaskart natūralų jų skonį pagardinti vis skirtingais mėgstamais pagardais, o patiekti juos - vis kitomis, pačiomis netikėčiausiomis formomis.
INGREDIENTAI:
• 300 g natūralaus jogurto;
• 200 ml 30 % riebumo grietinėlės;
• Sezoninių / mėgstamų uogų;
• Šokolado drožlių / gabalėlių.
KAIP GAMINTI:
1.Išplakite grietinėlę ir atsargiai į ją įmaišykite jogurtą.
2.Visą masę sudėkite į indą ištiesą kepimo popieriumi – patogiau bus išimti iš silikoninio kepimo indo.
3.Ant viršaus pabarstykite pasirinktas uogas, šokolado drožles, kitus mėgstamus pagardus.
4.Dėkite paruoštą ledų masę į kamerą ir palikite kelioms valandoms, kol sustings.
5.Sustingusius ledus išimkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir skanaukite.