Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-14
Nemėgstantiems ilgai sukiotis virtuvėje :)


Stori, mėsingi, tikri lietuviški šonkauliukai yra mano vyro silpnybė, o ir man jie patinka dėl vienos labai paprastos priežasties... Su jais tiek mažai žaidimo! ;) Svarbiausia, geras marinatas, o toliau jau darbą atlieka orkaitė. Na taip, vos nepamiršau, dar reikia kelių minučių mėgstamam garnyrui ir… skanūs pietūs garantuoti!
INGREDIENTAI:
-
1 kg mėsingesnių šonkauliukų;
-
Keli šaukšteliai sojos padažo;
-
Keli šaukštai medaus (aš nelinkusi jo pagailėti:) );
-
Žiupsnelis su kaupu aitriosios paprikos miltelių;
-
Kelios skiltelės smulkiai tarkuoto česnako;
-
Truputis tarkuoto imbiero (jo padauginti nemėgstu:) );
-
Šaukštelis citrinos sulčių.
KAIP GAMINTI:
-
Gerai sumaišykite sojos padažą, medų, aitriosios paprikos miltelius, smulkiai tarkuotą česnaką ir truputį tarkuoto imbiero.
-
Marinatą uždėkite ant šonkauliukų, įspauskite citrinos sulčių ir palikite marinuotis. Aš marinavau kelias valandas, galima net per naktį, dar geriau :)
-
Patieskite ant kepimo formos foliją, kurią prieš tai suglamžykite gabaliukais ir sudėkite šonkauliukus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie valandą (priklausomai nuo šonkauliukų mėsingumo).
-
Jei norite šonkauliukus „papuošti“, galite juos pabarstyti su pakepintomis sezamo sėklomis. Skanu :)

Neturintiems laiko ilgai svečiuotis virtuvėje, bet mėgstantiems skaniai pavalgyti :) 