Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-10-21

Būna, kad kartais ima ir nusišypso fortūna virtuvėje: gardūs, sultingi ir aromatingi suktinukai :)

Būna, kad kartais ima ir nusišypso virtuvėje fortūna: su gardžiais, sultingais ir aromatingais suktinukais :)

                                                                


   Kartais, atrodo, tiek nedaug reikia, kad iš virtuvės po visus namus pasklistų įvairiausių aromatų ir kvapų debesys, kad viskas atgytų ir pasigirstų nenutylantis puodų, šaukštų ir šakučių bildesys. Pakanka lašo fantazijos, gero žiupsnio pastangų ir saujos laiko, tik tiek, kad šimtą kartų gamintas patiekalas nustebintų nauju skoniu bei kvapais. Kad ir paprasti vištienos šlaunelių suktinukai su daržovėmis.... pakanka juos ištepti medumi ir cinamonu... Atrodo, ir kas gi čia tokio? O mane visgi privertė nusišypsoti:  grietinėlės padažas gavosi toks gardus, o jame kepę suktinukai – tokie aromatingi bei sultingi, kad galiu kiek ir pasigirti jais, mirkt mirkt :)

 


INGREDIENTAI:


•    600 g vištienos šlaunelių filė be kaulo ir odos (tinka bet kokia filė);
•    Keli šaukšteliai medaus;
•    1 – 2 morkos;
•    1 saldžioji paprika;
•    200 ml neriebios grietinėlės;
•    Žiupsnelis druskos;
•    1 a. š. cinamono.


KAIP GAMINTI:

 

1.Kiekvieną vištienos šlaunelę įtrinkite medumi, cinamonu ir trupučiu druskytės.
2.Morkas nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais.
3.Papriką taip pat supjaustykite šiaudeliais.
4.Daržovių šiaudelius dėkite į vištienos šlauneles ir jas atsargiai susukę persmeikite dantų krapštuku, kad kepant nesugalvotų pabėgti :)
5.Sudėkite paruoštus suktinukus į kepimo indą, dar truputį apibarstykite cinamonu ir apipilkite grietinėle.
6.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Tiesa, aš kelis kartus vis atidarydavau orkaitę ir vištienos šlauneles šaukštu apšlakstydavau grietinėle iš kepimo indo, kad nebūtų sudžiūvusi. Pasiteisino :)

 

                            

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK