Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-20

 

Tikrai kelių minučių reikalas, turbūt, ilgiausiai užtruksite, kol apkepsite maltą mėsą! :)

                                                           

 

     Būna tokių dienų, kai tos kelios laisvos minutės atrodo tokios brangios, nes  žinai, kad jau tuoj tuoj ir vėl turėsi lėkti, skubėti, įsilieti į miesto ritmą ir sunkiai galėsi iš jo išlipti, nes ta srovė taip stipriai pagauna, kad paskui baugu darosi sulėtėti. Ir tokiomis dienomis dažniausiai vagyti renkiesi ne namus, o užsuki į kokią greito maisto įstaigą, tačiau kai pagalvoji, yra nemažai patiekalų, kurių pagaminimas užtrunka lygiai tiek pat, kiek nuvažiuoti į kokią degalinę ar Mc‘donaldą. O dar kai ir šeimynos nesinori palikti alkanos, tai puiki išeitis yra maltos mėsos ir daržovių ale troškinukas: super greitai ir super paprastai! :) Tikrai nesiginčysiu,  jis puikiai tinka ne tik tokioms užimtoms dienoms, bet ir ypač tingiems vėlyviems pietums ar vakarienei, kai taip norisi išsisukti nuo ilgo buvimo virtuvėje.


INGREDIENTAI:


•    500 g mėgstamos maltos mėsos;
•    250 g plikytų ryžių;
•    1 pakelis šaldytų daržovių (dažniausiai naudoju saldytų daržovių mišinį, kurį sudaro morkos, pievagrybiai, žirneliai, paprikos, kukurūzai...);
•    Keli šaukštai pomidorų padažo;
•    Žiupsnelis pipiriukų.


KAIP GAMINTI:


1.Išvirkite ryžius.
2.Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite papipirintą maltą mėsą, ją vis maišykite su mentele, kad neiškeptų stambiais gabaliukais. Tiesa, aš nebededu jokių kitų riebalų į keptuvę, nes pati mėsytė iš savęs jų turi pakankamai, kad skaniai apkeptų :)
3.Lengvai apkepus maltai mėsai, į keptuvę sudėkite ir šaldytas daržoves. Palikite viską troškintis, kol daržovės suminkštės. Sudėkite išvirtus ryžius, viską pagardinkite pomidorų padažu ir galite skelbti pietų ar vakarienės pradžią! :)

                                 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK