Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-21

Skanios, minkštutės kepenėlės su paprikomis yra puiki idėja gardiems ir greitiems pietums! :)

                                                            

    Pastebėjau, kad su kepenėlėmis yra įdomus reikalas: arba jas labai mėgsta, arba negali žiūrėti :) Tačiau, kad ir kaip bebūtų, kartais paskanauti kepenėlėmis yra ne tik skanu, bet ir sveika , nes jose gausu vitamino A, geležies, folio rūgšties ir  kitų naudingų medžiagų :) O ir pagaminti nėra sudėtinga bei neužima daug laiko, tad savo šeimyną tikrai pradžiuginsite greitais ir gardžiais pietumis. Esu išbandžiusi tikrai nemažai variantų, nes kepenėles mėgstu ir jas pakankamai dažnai valgau, tačiau man labai patiko super paprastas variantas, t.y. su spalvingomis paprikomis. Skubu dalintis ir su jumis :)


INGREDIENTAI:


•    1 kg kalakutienos kepenėlių;
•    1 raudonoji paprika;
•    1 žalioji paprika;
•    3 nedidelės skiltelės česnako;
•    1 nedidelis poras;
•    Žiuspnelis druskos, pipirų, raudonėlio ir aitriosios paprikos miltelių;
•    Alyvuogių aliejus.  


KAIP GAMINTI:


1.Nuplaukite kepenėles ir jas supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.
2.Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepkite paruoštas kepenėles (apie 4 – 6 minutes). Pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų.
3.Juostelėmis supjaustykite paprikas, o porą – griežinėliais.
4.Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame kelias sekundes apkepkite smulkiai tarkuotą česnaką, kad aliejus įgautų česnako aromato.
5.Sudėkite į keptuvę paruoštas paprikas, jas šiek tiek apkepkite. Dėkite porus. Viską pagardinkite žiupsneliu raudonėlio ir aitriosios paprikos milteliais. Kepkite žemesnėje temperatūroje, kol suminkštės.
6.Sumaišykite paruoštas kepenėles su daržovėmis ir maišant dar pakepkite kelias minutes. Skanaus :)

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK