Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-08-14

Sultinga, cinamonu kvepianti vištiena ir spalvinga pomidorų salsa - puiki idėja pietums! :)

                                                                   

   Kai daržo karaliai pūstažandžiai pomidorai įgauna pagreitį raudonuodami bei geltonuodami,tiesiog negali ramiai pro juos praeiti ne tik vieno kito nenusiskinus ir skaniai nesuvalgius, tačiau ir visos pintinės neparsinešus namo. Jie tokie viliokliai, kad tik įėjus į šiltnamį pradedi galvoti, ką čia skanaus būtų galima iš jų pagaminti. O iš tiesų galima, ir labai daug ką. Kad ir ypatingai greitai ir paprastai paruošiamą pomidorų salsą, kuri skani ne tik su mėgstamos duonos skrebučiais, bet ir su sultinga, tik ką iškepta vištiena :) Puikus derinys, o ir svečią pavaišinti visai negėda.

 

      


INGREDIENTAI:


•    500 g vištienos filė;
•    1 žalioji citrina;
•    Alyvuogių aliejus;
•    Kelios rozmarinų šakelės;
•    3 vidutiniai pomidorai;
•    1 paprika;
•    1 aitrioji paprika;
•    1 nedidelis raudonasis svogūnas;
•    2 -3 skiltelės česnako;
•    Žiupsnelis druskos ir maltų juodųjų pipiriukų;
•    Žiupsnelis cinamono;
•    Žiupsnelis kalendrų (jei turite po ranką šviežių, dar geriau!);)

 

KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė nuplaukite, lengvai išmuškite, bet ne per daug, skaniau, kai būna storesni vištienos gabaliukai. Apkepta vištiena būna kur kas sultingesnė :) Paruoštus gabaliukus šiek tiek paraižykite peiliu.
2.Pasiruoškite marinatą: 5 – 6 a. šaukštelius alyvuogių aliejaus sumaišykite su pusės citrinos sultimis, smulkiai įtarkuokite česnako skilteles, viską pagardinkite druska, pipirais, cinamonu bei rozmarinų lapeliais. Marinatą užpilkite ant vištienos gabaliukų ir palikite marinuotis maždaug pusei valandos. Aš dar cinamono užbarsčiau tiesiai ant vištienos su marinatu, man jis čia labai tinka :)
3.Pomidorus, papriką, aitriąją papriką bei svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais. Viską sumaišykite su skiltele smulkinto česnako, šlakeliu alyvuogių aliejaus bei žaliosios citrinos sultimis. Pagardinkitekalendra.
4.Pasimarinavusius vištienos gabaliukus apkepkite įkaitintoje keptuvėje  iš abiejų pusių. Patiekite šalia pomidorų salsą :)

 


 

Virtuvės užrašai. Jei norisi daugiau spalvų, salsą galite patiekti ne tik šalia, bet ir tiesiai ant vištienos kepsnių :)

 

     

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK