Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-02-15

Taip paruošta išpjova labai gardi: lengvai pasidengusi figų džemo plutele, o viduje sultinga ;)

Taip paruošta išpjova labai gardi: lengvai pasidengusi džemo plutele, o viduje minkšta ir sultinga :)

                                                                         

 

  Kartais įprasti eksperimentai virtuvėje priverčia susiraukti ir bent jau vieną kitą dieną į virtuvės pusę nežvilgčioti, o kartais atvirkščiai, norisi taip plačiai šypsotis, ypač kai rezultatai ima ir pranoksta lūkesčius, kurie dažniausiai nebūna jau tokie ir dideli: svarbu, kad būtų skanu. Kiaulienos išpjova su tokia lengvai traškia figų džemo plutele yra vienas iš tų mano pasibandymų virtuvėje, kuomet tikrai džiaugiuosi turėdama didelį norą gaminti ir vis kartas nuo karto lengvai paeksperimentuoti. Išpjova pavyko puikiai: pasidengusi dailia džemo plutele, išorėje lengvai traški, o viduje minkšta ir sultinga. Maloniai jaučiasi ir  saldumas, suteikdamas skoniui spalvų ir ryškumo. Puikus variantas ne tik pietums su šeimyna, bet ir belaukiant svečių: tikrai paprastai išsikepa, nereikia ilgo pasiruošimo bei maloniai stebina tiek skoniu, tiek išvaizda :)

 


INGREDIENTAI:


•    700 g kiaulienos išpjovos;
•    3 šaukšteliai (gali būti su kaupu) figų džemo;
•    1 a.š. klasikinio balzaminio padažo;
•    1 a. š. grūdėtų garstyčių;
•    1 a.š. alyvuogių aliejaus;
•    1 – 2 a.š. citrinų sulčių;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis juodųjų pipirų.


KAIP GAMINTI:


1.Paruoškite marinatą: figų džemą, klasikinį balzaminį padažą, grūdėtas garstyčias, alyvuogių aliejų ir citrinų sultis sumaišykite iki vientisos masės.
2.Kiaulienos išpjovą pagardinkite druska ir pipirais bei ištepkite paruoštu marinatu. Palikite mėsytę porą valandų pasimarinuoti šaldytuve.
3.Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite išpjovą (uždengę) apie 40 minučių.
4.Suminkštėjus mėsai, atidenkite ją ir leiskite apkepti, kad susidarytų graži glazūruota plutelė :)

 

            

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK