Kartais laisvo laiko kalnai yra labai gerai, ypatingai ilgais, kiek niūriais šaltos žiemos vakarais. Nuobodžiauti tiesiog neįmanoma! Gali neskubant gerti kavą, šnekučiuotis su seniai matyta drauge ar tiesiog peržiūrėti visas nematytas mylimo serialo serijas. Pradėti skaityti knygas, rašyti dienoraštį, garsiai klausytis muzikos ir mokytis naujų šokių žingsnelių. Užsiimti rankdarbiais, tapyti, lankstyti, kurti. Apsilankyti galerijose ir apžvelgti naujas parodas. Išsitraukti pamirštas rogutes ir nusileisti nuo didžiausio kalno mieste. Surengti pagalvių mūšį ar išsitempti draugus į protmūšį. Susitvarkyti kambarį, kompiuterį ar bent jau drabužių spintą. Pradėti sportuoti. Arba gaminti. Geriausia dviese, skambant skardžiam juokui ir kepant puikaus skonio vištienai. Su nuostabiu avokado ir pomidorų pagardu.
INGREDIENTAI:
• 500 g vištienos krūtinėlės filė;
• Žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių;
• Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
• 1 avokadas;
• Sauja vyšninių pomidoriukų;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus;
• Griežinėlis mėlynojo svogūno;
• Šlakelis citrinos sulčių.
KAIP GAMINTI:
1.Vištienos filė pagardinkite saldžiosios paprikos milteliais bei druska. Lengvai išmuškite mėsytę. Iškepkite ją gerai įkaitintoje grilio arba paprastoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
2.Vyšninius pomidoriukus bei nuluptą avokadą supjaustykite nedidukais kubeliais. Suberkite smulkintą mėlynojo svogūno griežinėlį. Viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, šlakeliu citrinos sulčių ir alyvuogių aliejumi.
3.Vištienos kepsniukus sudėkite į lėkštes. Ant jų suberkite pagamintą avokado ir pomidorų pagardą. Užbarstykite kelis gražgarstės lapelius.